Αν και το διανοηθεί και το κάνει ο κ. Μητσοτάκης;

Μια σκέψη, όσο ανίερη κι αν είναι, αφού μένει στο μυαλό δεν παράγει συνέπειες, δεν τιμωρείται. Αν όμως το κάνει;

5197432 2

Μια πολύ αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να ενισχύσει με 18,5 εκατομμύρια ευρώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για το εμβόλιο και να περιοριστεί η απήχηση (δυστυχώς δεν είναι αμελητέα) των θεωριών συνωμοσίας. Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

– «Μη διανοηθεί να μετατρέψει εκ νέου μία εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό σε μοχλό χειραγώγησης και εκβιασμού του Τύπου για να τον αποθεώνουν τα ΜΜΕ και να κρύβουν τα εγκληματικά λάθη του στη διαχείριση της πανδημίας».

● Ερώτηση: Αν μόνο το διανοηθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μια σκέψη, όσο ανίερη κι αν είναι, αφού μένει στο μυαλό δεν παράγει συνέπειες, δεν τιμωρείται. Αν όμως το κάνει; Αν δηλαδή έχουμε μια επανάληψη της πρακτικής που εφάρμοσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προφανώς με την άδεια του πρωθυπουργού; Χθες «λίστα Πέτσα», σήμερα «λίστα Κικίλια», το ίδιο κακόφημη, το ίδιο προκλητική, το ίδιο ιδιοτελής; Ποια θα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ;

– «Μη διανοηθεί να μοιράσει πάλι 18,5 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα με κρυφές λίστες, αδιαφάνεια και μόνο στους αρεστούς, εξαιρώντας όποια Μέσα τού ασκούν κριτική. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα από την πρώτη μέρα τα ποσά που θα λάβει κάθε Μέσο».

● Ερώτηση: Αν επιτρέψει στους υφισταμένους του να χρησιμοποιήσουν κρυφές λίστες, αν εγκρίνει την εξαίρεση από τη χρηματοδότηση εκείνων των μέσων ενημέρωσης που δεν γουστάρει, ποια θα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ;

– «Μη διανοηθεί να μοιράσει δημόσιο χρήμα χωρίς αντικειμενικά κριτήρια για την αναγνωσιμότητα, τηλεθέαση, επισκεψιμότητα του εκάστοτε Μέσου και τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτά».

● Ερώτηση: Αν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως το έκανε χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ατιμωρητί στην περίπτωση της «λίστας Πέτσα», ποια θα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ;

– «Μη διανοηθεί να καταστρατηγήσει πάλι τον νόμο που προβλέπει ότι το 30% της καμπάνιας οφείλει να πάει στο σύνολο του περιφερειακού Τύπου με αντίστοιχα κριτήρια».

● Ερώτηση: Αν κάνει τον νόμο κουρελόχαρτο, αν σπρώξει λεφτά, δηλαδή δημόσιο χρήμα, στα περιφερειακά μέσα που τον στηρίζουν με μπόλικο γλείψιμο και αποκλείσει όσα διατυπώνουν αντιρρήσεις για τις επιλογές του ή τους δώσει ψίχουλα απλώς για να κρατήσει τα προσχήματα, ποια θα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης και το διανοηθεί και το κάνει, η αξιωματική αντιπολίτευση πώς θα απαντήσει; Βγάζοντας δελτία Τύπου με σκληρή φρασεολογία για να καταγγείλει τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τη διαπλοκή, τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης; Θα τα φάει η μαρμάγκα. Θα καταθέσουν ερώτηση στο Κοινοβούλιο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Σιγά τα ωά. Θα απαιτήσει ο Αλ. Τσίπρας να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο Κ. Μητσοτάκης; Το πού γράφει η πλειοψηφία τη μειοψηφία το έχουμε εμπεδώσει εδώ και καιρό.

Αλλά ακόμη κι αν εμφανιστεί ο πρωθυπουργός, δεν χρειάζεται να διαθέτεις αχαλίνωτη φαντασία για να προβλέψεις με ποια επιχειρήματα θα προσπαθήσει να αποστομώσει τον θρασύ και ολετήρα αντίπαλό του. Παρακολουθώντας τους δημοσιολόγους της Δεξιάς μαθαίνεις το περιεχόμενο της κάβας που έχει η παράταξη των… ιδιοκτητών του κράτους, του έθνους, της πατρίδας, της δημοκρατίας: Καλογρίτσας, Πετσίτης, Μιωνής.

Υπάρχει περίπτωση να έχουν σκεφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι πιο δραστικό, πιο επιθετικό, κάτι που θα θορυβήσει την κυβέρνηση και θα ταράξει τον ναρκισσισμό και την αλαζονεία της; Iσως μια συνεννόηση για κοινή δράση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης; Χλομό.

Ανάγωγα

Μετά την κατακραυγή για την απόφαση Βρούτση με την οποία θα κοβόταν η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή». Η κυβέρνηση των αρίστων είχε απορρίψει σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός αδειάζει τον υπουργό του, αλλά τον κρατάει στη θέση του. Ο αδειασμένος υπουργός δεν αισθάνεται την ανάγκη να υποβάλει παραίτηση. Δειλός ο ένας, χοντρόπετσος ο άλλος.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…