Newsroom

Newsroom

Και άλλη γκρίζα αποκάλυψη για το σκάνδαλο Novartis

Η περίπτωση του ογοντάχρονου Κώστα Πατέρα από τα Τρίκαλα που διορίστηκε στη νοσοκομείο Καρδίτσας και συντάραξε το πανελλήνιο, όχι μόνο δεν είναι η εξαίρεση, αλλά αντιθέτως είναι ο κανόνας, που ακολουθεί η κυβέρνηση.

novartis

Oι αποκαλύψεις από τη δημοσιογραφική έρευνα δεν σταματούν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, όσο αφορά το σκάνδαλο  Novartis. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Kontranews, το  FBI, έχει στοιχεία στη διάθεσή του σύμφωνα μα τα οποία γιος υπουργού σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες με χρήματα της Novartis.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι πράκτορες του FBI άρχισαν να ψάχνουν την πηγή των χρημάτων με τα οποία πληρώνονταν τα δίδακτρα του γιου του υπουργού στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Οι πληροφορίες λένε πως πήγαν στο πανεπιστήμιο και ζήτησαν στοιχεία για τα τραπεζικά εμβάσματα. Διαπίστωσαν τότε ότι ο τροφοδότης λογαριασμός ήταν σε ελβετική τράπεζα στην Ελβετία.

Οπότε πιστοί στο χρυσό κανόνα “follow the money” πήραν το αεροπλάνο προσγειώθηκαν στην ελβετική πόλη, όπου είναι η έδρα της τράπεζας και έκαναν έρευνες για το λογαριασμό. Το αποτέλεσμα των ερευνών ήταν τουλάχιστον συνταρακτικό. Διαπίστωσαν ότι στον επίδικο τραπεζικό λογαριασμό είχαν μπει χρήματα από τη Novartis και από αυτόν πληρώνονταν τα δίδακτρα στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το ρεπορτάζ για τους ”άριστους” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 80% των προσώπων που τοποθετήθηκαν διοικητές στα νοσοκομεία είναι αποτυχόντες πολιτευτές. Η παλιά κλασσική και αποτυχημένη συνταγή να βολεύονται τα παιδιά του κόμματος που απέτυχαν στις εκλογές.

Οσον αφορά την περαιτέρω εξέλιξη του σκανδάλου Novartis επί αµερικανικού εδάφους οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αµερικανική Δικαιο-σύνη και η πολυεθνική εταιρεία βρίσκονται πολύ κοντά σε συµβιβασµό και συνεπώς την αποδοχή ενοχής από τη Novartis.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως λίγο πριν ή µετά τα Χριστούγεννα αναµένεται να ανακοινωθεί ο συµβιβασµός και το περιεχόµενό του.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…