Newsroom

Newsroom

Και ξαφνικά θυμήθηκε ο Στουρνάρας ότι δεν υπάρχει Καλογρίτσας

Από τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αποστροφή του για τον Γιάννη Καλογρίτσα, αφού ουσιαστικά ο διοικητής της ΤτΕ παραδέχθηκε ότι το όνομά του δεν υπάρχει πουθενά.

57fd04131dc5246d5b8b46ab

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του Δημήτρη Σταμάτη από πλευράς ΝΔ σχετικά με τις σχέσεις της Attica Bank με τον Καλογρίτσα, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι «εμείς δεν βλέπουμε Καλογρίτσα, αλλά ομίλους».

Συνεχίζοντας ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε στα δάνεια της εταιρίας «Τοξότης ΑΕ» από την εν λόγω τράπεζα λέγοντας ότι «βλέπουμε ‘’Τοξότης’’ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Από εκεί και πέρα το πόρισμα ανέδειξε ορισμένες αδυναμίες της τράπεζας και ο λόγος που η νομική μου υπηρεσία είπε ότι πρέπει να σταλεί στον εισαγγελέα είναι ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρημα που ποσοτικοποιεί μια ζημιά από υποτιμολόγηση δανείων της τράπεζας σε πολλές περιπτώσεις. Το 61% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας υποτιμολογείται για δάνεια κυρίως επιχειρηματικά και σε κατασκευαστικές. Δεν ακολούθησε το σύστημα τιμολόγησης. Δηλαδή έδιναν χαμηλό επιτόκιο σε επιχειρήσεις με χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, λες και ήταν η Microsoft».

Από την απάντηση Στουρνάρα προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γιάννης Καλογρίτσας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια, αλλά τελικώς αποσύρθηκε από τη διαδικασία, δεν εμφανίζεται στα στοιχεία της ΤτΕ για την Attica Bank.

Ως εκ τούτου αποδεικνύεται ότι οι πληροφορίες περί προβληματικών δανείων του υπερθεματιστή του διαγωνισμού για τις άδειες, τις οποίες ο ίδιος ο Στουρνάρας διέρρεε στον Τύπο, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ανακρίβειες οι οποίες προφανώς δημοσιοποιούντο από τα Μέσα που αντιτίθεντο στον διαγωνισμό για να προκαλέσουν επικοινωνιακή ζημιά αλλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στην όλη διαδικασία. 

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…