Καχριμάνης σε Άδωνη: Με ΣΥΡΙΖΑ οι περιφέρειες πήραμε περισσότερα

Καυγάς για τη χρηματοδότηση των περιφερειών σε σύσκεψη στο Εσωτερικών. Τι ζήτησαν οι περιφερειάρχες και γιατί άναψαν τα αίματα μεταξύ του περιφερειάρχη Ηπείρου και του υπουργού Ανάπτυξης
 

NewsRoom 20/12/2019 | 19:59

Η χρηματοδότηση των περιφερειών βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή των συναρμόδιων για τη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης υπουργών, με τους περιφερειάρχες να ζητούν περισσότερα κονδύλια και με “θερμό επεισόδιο” μεταξύ του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχσαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο κ.Γεωργιάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργός Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο γενικός γραμματέας δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Οι περιφερειάρχες ζήτησαν περισσότερα χρήματα για να κάνουν έργα και μάλιστα οι γαλάζιοι περιφερειάρχες επικαλέστηκαν ότι έτσι θα μπορούν να στηρίζουν την κυβέρνηση στις τοπικές κοινωνίες.

Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν ο κ.Καχριμάνης δήλωσε με το γνωστό εκρηκτικό του στυλ πως “επί ΣΥΡΙΖΑ παίρναμε (οι περιφέρειες) περισσότερα χρήματα”.

Με το δικό του επίσης εκρηκτικό στυλ ο κ.Γεωργιάδης του απάντησε: “Πες μου στο χέρι πόσα πήρατε, όχι τι έγραφε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά στο χέρι τι πήρατε”. Σε αυτό ο περιφερειάρχης Ηπείρου απάντησε ότι έφτασε το 30% των κονδυλίων, αλλά καθώς τα αίματα άναψαν, ο κ.Καχριμάνης αποχώρησε από την αίθουσα. Όμως τελικά “τα βρήκαν” με τον κ.Γεωργιάδη, που τον πρόλαβε στο ασανσέρ.

Ωστόσο δεν ήταν ο κ.Καχριμάνης ο μόνος ο οποίος έθεσε ζήτημα μειωμένων κονδυλίων. Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο θέμα έθεσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας.

Γεγονός είναι πάντως ότι μέχρι 31/12 η κυβέρνηση ούτως ή άλλως δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των περιφερειαρχών, καθώς το έτος πρέπει να κλείσει χωρίς δημοσιονομικά ζητήματα, επομένως η συζήτηση μετατίθεται από το νέο έτος.

Πηγή: news247