Newsroom

Newsroom

Καμπανάκι από έμπειρο Έλληνα σεισμολόγο: «Αναμένουμε δύο σεισμούς στην Ελλάδα από 6 Ρίχτερ και πάνω»

Η «σεισμική άπνοια» στην Ελλάδα που ανησυχεί τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο

ΣΕΙΣΜΟΣ

Καμπανάκι κινδύνου βάρεσε ο έμπειρος σεισμολόγος  Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, την περίοδο αυτή έγιναν «μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τη «σεισμική άπνοια» στην Ελλάδα

«Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται!

Έχω αναφέρει ξανά ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους Μ=6 ή μεγαλύτερου. Έγιναν μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9.

Διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής.

Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».

Ελλάδα - σεισμός
Ελλάδα – σεισμός

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook εδώ

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…