Το καβαλημένο καλάμι με το υπερμέγεθες ΕΓΩ

«Ως μια ένδειξη καλής θέλησης είμαι διατεθειμένος να κρατήσω τα πρόστιμα στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα ώστε να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες»…… «Αλλά σε μια ένδειξη ότι θέλουμε την συλλογική ευθύνη και όχι τον φόβο του προστίμου θα κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ».

AP 21012379752499

«Ως μια ένδειξη καλής θέλησης είμαι διατεθειμένος να κρατήσω τα πρόστιμα στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα ώστε να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες»…… «Αλλά σε μια ένδειξη ότι θέλουμε την συλλογική ευθύνη και όχι τον φόβο του προστίμου θα κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ».

Απόσπασμα από τις εξομολογήσεις ενός εγωπαθή, κατά την τριτολογία του την Παρασκευή στην Βουλή.

Ο πρωθυπουργός έως τώρα ακύρωνε με προσωπικές αποφάσεις του, άστοχες αποφάσεις υπουργών του. Και παρίστανε τον καλό, ανεύθυνο ως προς την συμπεριφορά των υπουργών του πρωθυπουργό, που δίνει λύσεις. Πλέον έφτασε στο ανώτατο επίπεδο ακύρωσης. Την αυτοακύρωση. Ο καλός πρωθυπουργός εναντίον του κακού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέσα σε δύο ώρες, πριν καν τελειώσει η συνεδρίαση της Βουλής, αναίρεσε την παράλογη απόφαση του για αύξηση του προστίμου για παραβίαση των απαγορευτικών μέτρων κατά του κορονοϊού από τριακόσια σε πεντακόσια ευρώ, που είχε αρχικά ανακοινώσει. Μέσα σε δύο ώρες μετάνιωσε και κατάργησε την εξαγγελία του. Δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που σκέφτεται και αποφασίζει.

Αφού πάρκαρε το καβαλημένο καλάμι του μαζί με το τεράστιο ΕΓΩ του, κοίταξε από ψηλά το λαό του, δάκρυσε και αποφάσισε να κρατήσει το πρόστιμο στα τριακόσια ευρώ. Έστω και δοκιμαστικά, έστω και για μια εβδομάδα. Πλέον το μπαλάκι του τένις είναι στη μεριά μας. Σε μια εβδομάδα θα μας επαναξιολογήσει, θα κρίνει πως θα ανταποκριθούμε και ανάλογα θα πράξει. Αν θα μας ανταμείψει διατηρώντας το πρόστιμο στα τριακόσια ευρώ, ή εάν αντιθέτως ο πέλεκυς της οργής του που δεν ανταποκριθήκαμε στην ευκαιρία που μας έδωσε, θα πέσει βαρύς επί των κεφαλών μας ανεβάζοντας το πρόστιμο στα πεντακόσια ευρώ. Ή στα εξακόσια, ή στα επτακόσια ή και στα χίλια.

Και όσο θα ζυγίζει τα ανομήματα μας, αυξομειώνοντας ανάλογα τα πρόστιμα, δεν θα βρεθεί κανένας ισοπεδωμένος, υπηρέτης-ευνούχος δημοσιογραφίσκος, να τον ρωτήσει:

Εσύ τι πρόστιμο έκοψες στον εαυτό σου που έχασες την μπάλα στη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα; Τι πρόστιμο έκοψες στον εαυτό σου που αντί για υγειονομικούς γεμίζεις την Ελλάδα με πάσης χρήσεως αστυνομικούς; Τι πρόστιμο έκοψες στον εαυτό σου που άφησες τους ανθρώπους να κυκλοφορούν σαν παστωμένες σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία και στο μετρό; Τι πρόστιμο έκοψες στον εαυτό σου, πού δεν ήσουν ικανός να προμηθεύσεις τα παιδιά του Δημοτικού με τις κατάλληλες μάσκες, αλλά οι κολλητοί σου που πήραν τις δουλειές, μπέρδεψαν τα παιδικά προσωπάκια με τα πρόσωπα των μυθολογικών γιγάντων και έστειλαν στα Δημοτικά σχολεία αποκριάτικες μουτσούνες;

Και αν κατά λάθος όπως κυκλοφορεί, κάποιος εργαζόμενος που εργάζεται σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα, π.χ στο liberal.gr, αναρτήσει στο λογαριασμό του site στο facebook, ένα Αγγλικό «αναρχικό» ρητό, «Αν η ποινή για ένα έγκλημα είναι ένα πρόστιμο, τότε ο νόμος προορίζεται μόνο για την κατώτερη τάξη» και καπάκι συνεχίσει την ανάρτηση,

«Για εσάς 300άρια, για κάποιους Ντουμπάι και γκαζιές στην Πάρνηθα», τότε τον άτυχο εργαζόμενο μαύρο φίδι που τον έφαγε. Προγράφεται, διαγράφεται και παραγράφεται. Το πρωθυπουργικό σύστημα διακυβέρνησης δεν ανέχεται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής υπονοούμενα, κριτική, αρνητικά σχόλια. Η ομοιομορφία της ενημέρωσης οφείλει να είναι ισοπεδωτική.

Ο εργαζόμενος στο liberal.gr παρέβη την ομερτά, τον νόμο της σιωπής και της ομοιομορφίας. Για τον λόγο αυτό δικάστηκε, καταδικάστηκε και απολύθηκε. Και αφού το όνομα του δεν είναι Έλενα Ακρίτα, σύντομα θα ξεχαστεί.

Ποιος θα νοιαστεί εάν έμεινε στους πέντε δρόμους αυτός και η οικογένεια του; Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ή ο πρωθυπουργός; Κανένας από τους δύο. Εδώ κι οι δύο ομονοούν. Το σύστημα τους δεν ανέχεται ούτε αναρτήσεις για τις γκαζιές στην Πάρνηθα, ούτε αναρτήσεις για την βόλτα- Dior της Μαρέβας στην Καλαμάτα, ούτε βέβαια αναρτήσεις και ενοχλητικές ερωτήσεις για την Siemens, τη Novartis, τις offshores και καθετί που σκιάζει την άριστη διακυβέρνηση του καβαλημένου καλαμιού με το υπερμέγεθες ΕΓΩ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»