Newsroom

Newsroom

Καβάλα: Πώς μια παρατημένη υπόγεια διάβαση έγινε ένας underground πολυχώρος εκδηλώσεων

Η κωμόπολη της Ελευθερούπολης στην Καβάλα, απέκτησε έναν μοντέρνο χώρο, ικανό να φιλοξενήσει ένα πλήθος εκδηλώσεων, βγάζοντας τον από την αφάνεια στην οποία βρίσκονταν για σχεδόν 3 δεκαετίες.

2018 12 24 091239

Για περίπου 30 χρόνια παρέμενε ένας χώρος-φάντασμα, παρατημένος, χωρίς λειτουργική αξία, στην αφάνεια και στην εγκατάλειψη. Σήμερα έγινε, πλέον, ένας καλαίσθητος χώρος στην καρδιά της έδρας του δήμου Παγγαίου, ικανός να φιλοξενήσει ένα πλήθος εκδηλώσεων, από συναυλίες και θεατρικά δρώμενα μέχρι μόνιμες εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής.

Ο λόγος για την υπόγεια διάβαση στην Ελευθερούπολη, κάτω από το συντριβάνι, η οποία καθαρίστηκε, βάφτηκε, φωτίστηκε και εξοπλίστηκε με θερμαντικά σώματα, για τις ανάγκες φιλοξενίας μέρους των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Ωστόσο, ο χώρος θα συνεχίσει να αξιοποιείται και στο μέλλον, σύμφωνα με την πρόθεση της διοίκησης του δήμου, ενώ το καλοκαίρι θα προσφέρει δροσιά, μαζί με μια underground… ευρωπαϊκή αισθητική.

Ακόμα και κενός εκδηλώσεων και εκθεμάτων, πάντως, ο χώρος, ο οποίος φτάνει περίπου τα 30-35 μέτρα μήκος και τα 6-7 μέτρα πλάτος, είναι από μόνος του ένα σημείο το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις, ένα σημείο μακριά από τα φώτα και τη φασαρία της πόλης, με πρωτότυπη λειτουργική και αισθητική αξία.

Πηγή: kavalapost.gr
 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους