Jazz Chronicles: Μιχάλης Σιγανίδης και The Unlimited Shrimp

Στον Φάρο,στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο Μιχάλης Σιγανίδης και το συγκρότημα «The Unlimited Shrimp» συνεργάζονται για πρώτη φορά με τη Μάρθα Φριτζήλα και τον ποιητή Κώστα Βραχνό σε μια απρόβλεπτη μουσική συνάντηση στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz Chronicles.

σιγανιδης

Οι αναπάντεχοι αυτοσχεδιασμοί του Μιχάλη Σιγανίδη συναντιούνται με την εκφραστικότητα της Μάρθας Φριτζήλα, δημιουργώντας μια νέα μουσική αφήγηση. Ο Μιχάλης Σιγανίδης θα παρουσιάσει υλικό από τη δισκογραφία του, συνδυάζοντας διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, στυλ και ακούσματα. Ετερόκλητοι ήχοι, τζαζ, ηλεκτρονική μουσική, παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι, ποίηση, αλλά και χιούμορ θα συνθέσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Μιχάλης Σιγανίδης, μουσικός, συνθέτης και στιχουργός, είναι ιδρυτικό μέλος των «Χειμερινών Κολυμβητών» και των «Primavera en Salonico». H μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονο αυτοσχεδιαστικό ύφος με επιρροές από την παραδοσιακή μουσική και τη χρήση του μουσικού κολάζ.

Συντελεστές:

Μιχάλης Σιγανίδης, κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, tapes

Μάρθα Φριτζήλα, φωνή

Κώστας Βραχνός, απαγγελία

Πάνος Μανουηλίδης, φωνή, ηλεκτρικό μπάσο

Χάρης Λαμπράκης, πλήκτρα, φωνή, νέυ

Βασίλης Μαντζούκης, τύμπανα, φωνή

Γιάννης Αναστασάκης, ηλεκτρική κιθάρα, ειδικά εφέ, tapes

Fausto Sierakowski, σαξόφωνο

Ακούγονται ποιήματα των: Μ. Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ.Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη, μαζί με ηχητικά θραύσματα. Θα προβληθούν, επίσης, μικρού μήκους βίντεο που επιμελήθηκαν ο Γιάννης Πειραλής, ο Τάσος Παλαιορούτας και η Σόφη Παπαδοπούλου.

INFO:

09/02, 21:00, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα, Αθήνα

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…