Newsroom

Newsroom

"Jackie" με τη Νάταλι Πόρτμαν: Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer!

Το «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν είναι από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της σεζόν και φέρνει την Νάταλι Πόρτμαν (Ο Μαύρος Κύκνος) σε οσκαρική τροχιά.

58246f9f1dc52411258b4890 1

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Τζάκι (Νάταλι Πόρτμαν) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Η Τζάκι Κένεντι καλείται να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Γρήγορα συνειδητοποιεί ότι οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Σε σενάριο Νόα Οπενχάιμ (το σενάριο βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας), η ταινία μοιάζει ήδη από το τρέιλερ να ξεπερνά τις συμβάσεις μιας χολιγουντιανής βιογραφίας, προσπαθώντας να κατανοήσει -και μάλιστα στην πιο σκοτεινή της στιγμή- μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν σημειώνει: «Πώς να ήταν για εκείνη; Όλοι ξέρουμε την ιστορία της δολοφονίας του Τζον Κένεντι. Αλλά τι γίνεται αν επικεντρωθούμε μόνο σε εκείνην; Πώς ήταν οι επόμενες τρεις μέρες, που ήταν βουτηγμένη στον θρήνο, που τα παιδιά της ήταν καταρρακωμένα, που όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω της; Η Τζάκι ήταν μια βασίλισσα χωρίς στέμμα, χωρίς θρόνο και σύζυγο. Ήταν κομψή, επιθυμητή και εκλεπτυσμένη. Ήταν μια από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες του 20ού αιώνα. Κι όμως, ξέρουμε πολύ λίγα για αυτήν. Ήταν αδιαπέραστη και μυστηριώδης, μπορεί και η πιο άγνωστη γνωστή γυναίκα της μοντέρνας εποχής. Θέλω να πιστεύω ότι ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι για αυτήν. Δεν θα μάθουμε ποτέ πώς μύριζε ή πώς έλαμπαν τα μάτια της. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι έρευνα. Και να συνθέσουμε μια ταινία από θραύσματα. Κομμάτια μνήμης. Μέρη, ιδέες, εικόνες και ανθρώπους. Ο πρόεδρος Κένεντι πέθανε νέος. Η θητεία του διακόπηκε απότομα και σύντομα, τα κατορθώματα του κινδύνευαν να ξεχαστούν. Παρ’ όλο που βρισκόταν στην ομίχλη του δικού της τραύματος, η Τζάκλιν Κένεντι ήξερε ότι κάποιος έπρεπε να τελειώσει την ιστορία του. Μέσα σε λίγες μέρες, μετέτρεψε τον σύζυγο της από άνθρωπο σε θρύλο. Καθόρισε την εικόνα του και εδραίωσε την κληρονομιά του. Έτσι, έγινε η ίδια σύμβολο, γνωστή για πάντα σε όλον τον κόσμο με το μικρό της όνομα… Τζάκι».

Η ταινία «Jackie» θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 5 Ιανουαρίου 2017 σε διανομή Feelgood Entertainment.


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ