Ήξερε…

Ο πιο άριστος των αρίστων, το πολιτικό τσιτάχ, γνωρίζει τα πάντα, εκτός από αυτά που μπορούν να πληγώσουν την εικόνα του...

5814826

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για το χάος στον ΟΣΕ επειδή δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν, «καρφώνοντας» έτσι ξανά τον Κώστα Αχ! Καραμανλή, του οποίου το πατρώνυμο έχει μετατρέψει σε πραγματικό αναστεναγμό.

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Προφανώς οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Για χάρη της συζήτησης ας δεχτούμε ότι κανείς δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το χάλι του ΟΣΕ, όπως δεν τον είχαν ενημερώσει ούτε για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ στον Ανδρουλάκη, ούτε για τις παρακολουθήσεις του μισού του υπουργικού Συμβουλίου, ούτε για το πόρισμα Τσιόδρα-Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Ας δεχτούμε, σαν να ήμασταν μέσο που πληρώθηκε αδρά από τη λίστα Πέτσα, ότι ο πρωθυπουργός δε γνώριζε τίποτα για ό,τι πήγαινε στραβά, και γνώριζε τα πάντα για ό,τι πήγαινε καλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Οικονόμου: Ο άνθρωπος που μιλούσε για… Αυτόν Που Δεν Ήξερε

Ας το δεχτούμε για να προχωρήσουμε τη συζήτηση:

Αν λοιπόν δεν γνώριζε ΤΙΠΟΤΑ για τους σιδηροδρόμους, τότε τι θα έλεγε στην ομιλία του στα εγκαίνια του «κέντρου τηλεδιοίκησης» που ήταν προγραμματισμένα για την 1η Μαρτίου 2023, δηλαδή για λίγες ώρες μετά που έγινε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη; Δε θα μίλαγε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων με ύφος γνώστη; Δε θα εξηγούσε πως οι σιδηρόδρομοι εκσυγχρονίζονται με νέα συστήματα; Αλήθεια, αντιλαμβάνεστε πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να δοθεί στη δημοσιότητα η ομιλία που θα εκφωνούσε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της τηλεδιοίκησης;

Αν δε γνώριζε ΤΙΠΟΤΑ, τότε πώς δήλωνε 3 μέρες πριν το δυστύχημα ότι η επόμενη δεκαετία είναι η δεκαετία των σιδηροδρόμων, σχολιάζοντας μάλιστα τις «αστοχίες στον τρόπο που τα έργα σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν»; Αυτό πώς το ήξερε;

Αν δε γνώριζε ΤΙΠΟΤΑ, τότε πώς γίνεται στην εκδήλωση που έγινε την 1η Ιουλίου 2022 για τη μετονομασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Hellenic Train, να επετράπη στους υπουργούς Μεταφορών και Εθνικής Οικονομίας Καραμανλή και Σταϊκούρα αντίστοιχα, να μιλούν εξ’ ονόματος ενός πρωθυπουργού που έχει σε προτεραιότητα το θέμα των σιδηροδρόμων:

Χρήστος Σταϊκούρας, 1/7/2022: «Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών και υπάρχει δέσμευση όχι μόνο στα λόγια αλλά και σε επενδύσεις»

Κώστας Αχ. Καραμανλής, 1/7/2022: «Η σημερινή σημαντική ημέρα συμπίπτει με μια περίοδο όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα, επενδύοντας πάνω από 4,5 δισ. σε σιδηροδρομικά έργα».

Κώστας Αχ. Καραμανλής, 1/7/2022: «Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε έναν μεγάλο κόμβο υποδομών και μεταφορών για την νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης και σ’ αυτό έχει σημαντικό ρόλο να παίξει η Hellenic Train στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία».

Και τελικά, ακόμη και αν δε γνώριζε τίποτα όπως λέει, πώς είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι ο πιο άριστος των αρίστων, το πολιτικό τσιτάχ, γνωρίζει τα πάντα, εκτός από αυτά που μπορούν να πληγώσουν την εικόνα του;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…