"Ήξερα για την Αμφίπολη εδώ κι ένα χρόνο, όταν το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα"

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά, όπως…

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά, όπως είπε, η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Αντώνη Σαμαρά.

Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι, πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και «το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα», ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή, η οποία θα είναι πιθανόν σημαντική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε, μάλιστα, πως ο κ. Τζιτζικώστα τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε πως τότε η Περιφέρεια έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και σήμερα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το χώρο.

«Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μικρούτσικος για Τρέμη: «Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη όταν είπα για τη σχέση μας» (video)

Μικρούτσικος για Τρέμη: «Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη όταν είπα για τη σχέση μας» (video)

«Δεν δικαιούμαι αυτά τα πράγματα να τα πω», παραδέχτηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος μετά τη δημοσίευση…

«Καμία Μόνη»: Σπύρος Γραμμένος και Νεφέλη Φασούλη τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες (video)

«Καμία Μόνη»: Σπύρος Γραμμένος και Νεφέλη Φασούλη τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες (video)

«Στα οδοφράγματα το αίμα σου ρέει το σύνθημά σου το φωνάζουν όλοι. Κορίτσια το έγραψαν…