«Ήξεις αφήξεις» Μητσοτάκη για τον «φίλο του» Όρμπαν

Το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποφάσισε να ασχοληθεί με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του Όρμπαν μόνον όταν αυτός ξεκίνησε μια  προσωπική επίθεση στον Γιουνκέρ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε να είναι ακόμη και τώρα συμβιβαστικός. Ζητά αναστολή συμμετοχής στο ΕΛΚ και όχι διαγραφή του κόμματος του Όρμπαν, αποκαλώντας τους «Ούγγρους φίλους μας».

μητσοτάκης

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η οριστική ρήξη του ΕΛΚ με τον Όρμπαν δεν είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο. Θα κριθεί από τους συσχετισμούς στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, από το είδος της πλειοψηφίας που θα σχηματιστεί και τη θέση του ΕΛΚ μέσα σε αυτήν.

Επειδή όμως ο Όρμπαν στοχοποίησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Κομισιόν που προέρχεται από το ΕΛΚ, το παραχ…  δηλαδή στα εσωτερικά του ΕΛΚ, κάτι πρέπει να κάνουν πριν τις Ευρωεκλογές για να μην γίνουν περίγελος και πληρώσουν το εκλογικό κόστος.

Πολιτικά λοιπόν η επιστολή Μητσοτάκη προς το ΕΛΚ λειτουργεί ως γέφυρα. Να μην σε διαγράψουμε φίλε μας και θιγείς, να αναστείλουμε για ένα διάστημα την συμμετοχή σου. Και μετά τις Ευρωεκλογές το ξαναβλέπουμε.

Άλλωστε ήδη ο Όρμπαν ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία με τις αφίσες που συνδέουν τον Γιουνκέρ με τον Σόρος τελειώνει και αρχίζει καινούργια με στόχο τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι αυτή μια κίνηση καλής θέλησης προς το ΕΛΚ από τους «Ούγγρους φίλους μας» που λέει και ο Μητσοτάκης;

Διάφορα κόμματα του ΕΛΚ (Βέλγοι, Ολλανδοί κ.ά.) ζήτησαν τουλάχιστον την καθαρή  διαγραφή του κόμματος του Όρμπαν, χωρίς μεσοβέζικους χειρισμούς. Οι υπόλοιποι περιμένουν σήμα από το Βερολίνο, το οποίο με τη σειρά του ρωτάει το Μόναχο. Θα ανεχτούν οι Βαυαροί, επίσης στενοί «φίλοι» του Όρμπαν, μια διαγραφή του ή θα επικρατήσει ο πολιτικός κυνισμός των προσωρινών αναστολών και των υποτιθέμενων κινήσεων καλής θέλησης από τον Ούγγρο φασίστα;

Αυτή η κατάσταση το Μόναχο να αποφασίζει για όλη την Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά με ενοχλεί, μου θυμίζει τον Μεσοπόλεμο. Τον Μητσοτάκη πάλι όχι, ο Βαυαρός Βέμπερ είναι επίσης «φίλος του».

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι που όποτε  θέλουν είναι πολύ σωστοί  σε θέματα ελευθεριών και δημοκρατίας σχολίασαν ότι το ΕΛΚ αντιδρά «πολύ λίγο και πολύ αργά». Δεν τους πείραξε λένε στο ΕΛΚ όταν ο Όρμπαν έκλεισε εφημερίδες και επιτέθηκε στους θεσμούς, τους πείραξε όταν κόλλησε αφίσες κατά του Γιουνκέρ.

Για τον Μητσοτάκη τι να πουν δηλαδή…

Το πιο ωραίο το άφησα για το τέλος. Στην επιστολή του προς το ΕΛΚ ο Μητσοτάκης εξομοιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Όρμπαν! Επαναλαμβάνοντας το γνωστό παραμύθι με τους «λαϊκιστές».

Υπήρχαν και στο Μεσοπόλεμο κάποιοι «κεντροδεξιοί» που εξομοίωναν την αριστερά με τους φασίστες. Μαντέψτε με ποιά πλευρά πήγαν τελικά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δημήτρης Παπανώτας: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή»-Πυρά κατά της Έφης Αχτσιόγλου (video)

παπανωτας

Δημήτρης Παπανώτας: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή»-Πυρά κατά της Έφης Αχτσιόγλου (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός