Newsroom

Newsroom

Ιωνικές Γιορτές 2016 – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές και παιδικό θέατρο συνθέτουν το πρόγραμμα των φετινών 16ων Ιωνικών γιορτών που θα φιλοξενηθούν από τις 30 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

57bc2f701dc52408028b4955

Παραστάσεις που παρουσιάστηκαν φέτος με επιτυχία στην Επίδαυρο, όπως ο «Πλούτος», η «Λυσιστράτη», οι «Επτά επί Θήβας», αλλά και επιτυχημένες παραστάσεις του περσινού χειμώνα, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών όπως η Φωτεινή Δάρρα, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και αφιερώματα στο ελληνικό τραγούδι, στην παραδοσιακή μουσική, αλλά και σε ενδιαφέροντα jazz σχήματα πλαισιώνουν το πλούσιο πρόγραμμα από το οποίο δεν θα λείψουν ενδιαφέρουσες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και χοροθέατρο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν επισημαίνει: «ο πολιτισμός είναι για εμάς κοινωνική παροχή και όχι περιττή πολυτέλεια, γι’αυτό και φέτος δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ψυχαγωγηθεί σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μάλιστα με το πολύ χαμηλό αντίτιμο των 5 ευρώ, ενώ υπάρχουν και αρκερές δωρεάν παραστάσεις. Είναι μια συνειδητή επιλογή να δώσουμε χρήματα στον πολιτισμό, γιατί είναι το μοναδικό εφόδιο που έχουμε ενάντια στην κρίση.»

Επίσης φέτος στο πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί ειδική ενότητα αφιερωμενη στα παιδιά, με τρεις θεατρικές παραστάσεις: την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μια ενδιαφέρουσα διασκευή, το «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, βασισμένο στη Σταχτοπούτα του Sergei Prokofiev σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου και «Ο κουρέας της Σεβίλλης», μια υπέροχη διασκευή της γνωστής όπερας του Rossini από την Κάρμεν Ρουγγέρη.

Στο συνολικό πρόγραμμα θα ενταχθεί και φέτος πλήθος δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα, ενώ θα υπάρξουν παράλληλες προβολές σημαντικών ταινιών του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου στο Αλσος Νέας Σμύρνης, από τις 2 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα κλείσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης «Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία», ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που φέτος θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016. 

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…