Newsroom

Newsroom

Αποκλεισμός-ντροπή του Παναθηναϊκού από την Καμπάλα

Μια από τις πιο «μαύρες» νύχτες στην ιστορία του ήταν η αποψινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποχαιρέτησε και το Europa League από μία ομάδα που πανηγύρισε τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της.

kareli 5

Μια από τις πιο «μαύρες» νύχτες στην ιστορία του ήταν η αποψινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποχαιρέτησε και το Europa League από μία ομάδα που πανηγύρισε τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της.

Η Καμπάλα μετά το 0-0 στο Μπακού απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός πλέον θα πορευτεί μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλο το ματς και τρομερά άτυχος αφού η Καμπάλα με ουσιαστικά δύο ευκαιρίες πέτυχε ισάριθμα γκολ. Στο 3ο λεπτό, ο Νίνης με δυνατό τεχνικό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπεζοντόσνι. Το πρώτο γκολ της Καμπάλά ήρθε πολύ νωρίς, μόλις στο 6ο λεπτό, από κτύπημα κόρνερ, ο Ντοντό στο πρώτο δοκάρι εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. 

Ο Παναθηναϊκός, αντέδρασε στο 34΄ και με την χαμηλή σέντρα του Καρέλη ο Μπεργκ με σουτ πάνω στην κίνηση άφησε «άγαλμα» τον Μπεζοντόσνι κι έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πάρουν σκορ πρόκρισης πριν κλείσει το ημίχρονο, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους καθώς από την κεφαλιά του Βερνίντουμπ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, σε μια φάση όπου η άμυνα του Παναθηναϊκού έμοιαζε με παιδική χαρά, η Καμπάλα έκανε το  2-1 με «δράστη» και πάλι τον Ντοντό ο οποίος βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας και με σουτ «εκτέλεσε» τον Στιλ!

Στο 63΄ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ζεκ, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 76΄. Οι «πράσινοι» με το φάουλ του Νάνο ισοφάρισαν στο 78΄, αλλά παρά την πίεση που άσκησαν στη συνέχεια και τη μεγάλη ευκαιρία του Μπεργκ στο 89΄ δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της πρόκρισης και αποκλείστηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.