Ηθοποιός από το «Rust» κατηγορεί τον Άλεκ Μπάλντουιν για ανευθυνότητα: «Ήταν ο μόνος που δεν έλεγξε το όπλο του»

Δριμύ κατηγορώ από τον Ίαν Χάντσον προς την παραγωγή που δεν λάμβανε τα αναγκαία μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια σκηνών με πυροβολισμούς 

NewsRoom 27/10/2021 | 18:25

Παρότι μέχρι στιγμής όλες οι κατηγορίες για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στρέφονταν προς την παραγωγή, με τον Άλεκ Μπάλντουιν να μη φέρει κάποια ευθύνη, ο Ίαν Χάντσον, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην ταινία, έρχεται όπως όλα δείχνουν, να ανατρέψει τα δεδομένα καταγγέλοντας τον γνωστό ηθοποιό για ανευθυνότητα.  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TMZ, ο νεαρός ηθοποιός δήλωσε πως όλα τα μέλη του καστ που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε κάποια σκηνή με όπλα, τα περνούσαν από έλεγχο 2 και 3 φορές, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δεν είναι γεμάτα. 

Όπως λέει ο ίδιος, ο μόνος ηθοποιός που δεν έλεγξε ποτέ το όπλο του, ήταν ο Άλεκ Μπάλντουιν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος: «Όλοι οι ηθοποιοί, που είναι και πιο έμπειροι από εμένα τσέκαρα όλοι τα όπλα τους. Ο Μπάλντουιν ήταν ο μόνος που βασίστηκε στον βοηθό σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε σφαίρες»

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν ήταν μόνο ο Μπάλντουιν που υπέπεσε σε μια στιγμή ανευθυνότητας. Σύμφωνα με τον νεαρό ηθοποιό, επικρατούσε ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στα γυρίσματα της ταινίας, καθώς οι ηθοποιοί δεν προστατεύονταν σε σκηνές πυροβολισμών. 

Όπως λέει ο ίδιος: «Στο σετ υπήρχαν περίπου 20 πιστόλια, 2 τουφέκια και η μοναδική προστασία που υπήρχε, είχε τοποθετηθεί γύρω από την κάμερα. Για παράδειγμα, σε μία σκηνή, όπου εγώ δέχομαι πυροβολισμούς και είναι ίσως απειλητική για την ζωή μου, προστατεύεται η κάμερα και όχι εγώ. Εγώ μένω εκτεθειμένος», ενώ παράλληλα αναφέρει ότι υπήρχαν και άνθρωποι πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια λήψης σκηνών με πυροβολισμούς, γεγονός που εξέθετε ακόμα περισσότερες ζωές σε κίνδυνο.  

Τέλος, όπως ο ίδιος αναφέρει: «Δεν ένιωθα ασφαλής, υπήρχαν τόσα όπλα στο σετ και καμία προστασία για τους ηθοποιούς, παρά μόνο για τον εξοπλισμό».