Ηθοποιοί διαχωρίζουν τη θέση τους από Μαρμαρινό και Κουμεντάκη

Μετά τη δήλωση στήριξης στη Λίνα Μενδώνη...

NewsRoom 25/02/2021 | 14:53

Με μια σύντομη δήλωσή τους οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον. Γυναίκες προετοιμάζονται για την Επανάσταση. Κι εγώ κάτι θα σκέφτομαι» των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλα Καραζήση, διαχωρίζουν τη θέση τους από τον ένα εκ των σκηνοθετών της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη, οι οποίοι μαζί με άλλους 54 καλλιτέχνες και παράγοντες των τεχνών απέστειλαν επιστολή στήριξης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σημειώνοντας πως «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική επάρκεια» της Λίνας Μενδώνη, ή «το έργο της και το προσωπικό της ήθος», την ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα καλλιτεχνών ζητούν την άμεση παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Οι συνεργαζόμενοι με την ΕΛΣ καλλιτέχνες σημειώνουν ότι διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Γιώργο Κουμεντάκη και τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, επειδή οι προηγούμενοι βρίσκονται σε θεσμική θέση που εμπλέκει και άλλους ανθρώπους που εργάζονται στην ΕΛΣ αυτή την περίοδο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Πληροφορηθήκαμε, ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, στην οποία εργαζόμαστε αυτή την περίοδο, Γιώργος Κουμεντάκης, όπως και ο ένας εκ των σκηνοθετών μας, Μιχαήλ Μαρμαρινός, υπέγραψαν ένα κείμενο, μεταξύ άλλων, υπεράσπισης της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Επειδή και οι δύο βρίσκονται σε θεσμική θέση και καλλιτεχνική λειτουργία, που εμπλέκει και άλλους ανθρώπους, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαχωρίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση μας από το κείμενο, το οποίο έχουν υπογράψει.

Ακύλλας Καραζήσης 

Έκτορας Λυγίζος 

Μαρία Σκουλά 

Μάριος Σαραντίδης 

Ευαγγελία Καρακατσάνη 

Λάμπρος Γραμματικός»