Ηθικός αυτουργός: Κυριάκος Γεωργιάδης του Αντώνιου

Και να λοιπόν που φτάσαμε σήμερα, οι νεοναζί εθνικιστές να καλούν το στρατό σε πραξικόπημα και να απειλούν με εκτελέσεις αυτών που υπέγραψαν τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

5b23c8a11dc524421a8b45b5

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Η παντελής αποθράσυνση της εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι φυσικά κάποιο φυσικό φαινόμενο, που «ε, τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά». Ούτε είναι τυχαίο πως οι νεοναζί κορύφωσαν τη φασιστική ρητορική τους τον τελευταίο καιρό, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να καλέσουν από το βήμα της Βουλής σε πραξικόπημα.

Και όμως, μόλις πριν από δύο ημέρες είχαμε δει το τρέιλερ του σημερινού παραληρήματος Μπαρμπαρούση. Ήταν όταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον Μάκη Βορίδη που μόλις είχε κατέβει απ’ το βήμα. 

«Διαδέχομαι στο βήμα τον άνθρωπο ο οποίος με διαδέχθηκε στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, με τις ευλογίες και την εντολή του Γεωργίου Παπαδόπουλου», είπε για τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, ο Νίκος Μιχαλολιάκος.


Η έξαρση του «τέρατος» και το στρώσιμο του χαλιού στη Χρυσή Αυγή το τελευταίο διάστημα, οφείλεται στη «νομιμοποίηση» του εθνικισμού από ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος και κυρίως από την τυχοδιωκτική υστερία της ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν κατασκευάσει με περισσή μαστοριά, ένα κακόηχο φερέφωνο στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει ότι θα κατακτήσει θριαμβευτής την εξουσία με το μισαλλόδοξο “άρμα” του εθνικισμού και της ακροδεξιάς, μαζί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει. Δηλαδή, ακριβώς την αιτία για την οποία “θέριεψε”, επί μνημονιακών χρόνων, η Χρυσή Αυγή.

Τι σημασία έχει ο φιλελευθερισμός πλέον; Και το “Μακεδονία ξακουστή” θα χορέψουν γυμνοί στο Σύνταγμα, άμα λάχει, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν είναι να πέσει ο Τσίπρας, μέχρι και παλαμάκια θα χτυπάει ο Κυρανάκης στον Παναγιώταρο το Σάββατο μπροστά απ’ το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. 

Ποιος Κυρανάκης; Μα ο στενός συνεργάτης και υπεύθυνος για τις ψηφιακές καμπάνιες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και διοργανώνει προσωπικά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. 


Την ίδια ώρα ο υστερικός τηλεπωλητής, που τυχαίνει να είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ, καλούσε χθες τον κόσμο στο Σύνταγμα με… “οργή Θεού” για να σταματήσουν τον Τσίπρα. 


Επίσης χθες, κυκλοφορούσε η άλλοτε μετριοπαθής εφημερίδα “Καθημερινή“, του ομίλου Αλαφούζου, με ένα σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου, που ξεπέρασε σε ακρότητα ακόμα και τους συνεχιστές-κληρονόμους του θρυλικού ΑΡΚΑ. 

Εσείς με ποιους είστε; Με τους ανθρώπους που πέφτουν στα τέσσερα ή με τα ζώα που στέκονται στα δύο“, γράφει η επιγραφή στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη που σκιτσογράφησε ο κ. Χαντζόπουλος και δείχνει τον… Βουκεφάλα σούζα, με αναβάτη τον Αλέξανδρο.


Θα μπορούσα να γράφω σελίδες επί σελίδων για περιστατικά που συνέβησαν αποκλειστικά τις τελευταίες μέρες, αλλά όπως εύκολα καταλαβαίνετε, το φασιστικό ξέσπασμα Μπαρμπαρούση με τις επευφημίες του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (ασχέτως αν για τακτικούς λόγους τον διέγραψε αργότερα) δεν ήταν τυχαίο.

Χρειάζονται πάντα δύο… ή περισσότεροι, για να χορέψεις το φασιστικό τανγκό. 

Τραγική φιγούρα, των τελευταίων ημερών η Ντόρα Μπακογιάννη, που όχι μόνο βλέπει τον αδίστακτο Αντώνη Σαμαρά να στήνει πάλι σκηνικό 1993, με εκτελεστικό βραχίονα τον ίδιο της τον αδερφό, αλλά ανήμπορη να αντιδράσει, “βάζει πλάτη” στο ακροδεξιό πανηγύρι…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…