Newsroom

Pandora Newsroom

Ηθικόν ακμαιότατον: Ο στρατός της Βραζιλίας παρήγγειλε 35.000 χάπια… Viagra

Οι διευκρινίσεις της κυβέρνησης Μπολσονάρου και το... πάρτυ στα social media

AP17338749773431

Στην καρδιά πολεμικής βρέθηκε χθες Δευτέρα ο στρατός της Βραζιλίας, μετά την αποκάλυψη πως παραγγέλθηκαν 35.000 χάπια Viagra για τα μέλη του, γεγονός που πυροδότησε αγανακτισμένες αντιδράσεις, ενώ έδωσαν και πήραν τα σαρκαστικά σχόλια από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, αλλά ο (ακροδεξιός βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ) Μπολσονάρου και η κλίκα του κατασπαταλάνε δημόσιο χρήμα για να αγοράσουν μικρά μπλε χαπάκια», στηλίτευσε ο κεντροαριστερός βουλευτής Ελίας Βας, προσθέτοντας πως απαίτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτή την «ανήθικη» παραγγελία.

Ο κοινοβουλευτικός τόνισε πως συμβουλεύθηκε τον κυβερνητικό ιστότοπο για τη διαφάνεια, που επιτρέπει στους πολίτες να ανακτούν όποτε το επιθυμούν δημόσια δεδομένα για τις κρατικές δαπάνες.

Όπως διευκρίνισε, τα έγγραφα που προσπέλασε δεν αναφέρονται ονομαστικά στο σκεύασμα Βιάγκρα· επιβεβαιώνουν όμως πως πράγματι, εγκρίθηκε δαπάνη για την αγορά δεκάδων χιλιάδων «χαπιών σιλδεναφίλης» — δηλαδή με τη δραστική ουσία του παγκοσμίως διάσημου χαπιού (της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer) για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και της πνευμονικής υπέρτασης.

Το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η προμήθεια σιλδεναφίλης» είχε σκοπό «τη θεραπεία ασθενών με πνευμονική υπέρταση», όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εξήγηση του υπουργείου δεν εμπόδισε χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να επιδοθούν σε σχόλια με γερές δόσεις σαρκασμού. Ορισμένοι αναφέρθηκαν στη «dita-dura», αμετάφραστο λογοπαίγνιο για τη δικτατορία των στρατηγών στη Βραζιλία (1964-1985) και την επίδραση του Βιάγκρα. «Με αυτά τα χάπια, ο στρατός θα μπορέσει να γ****** τη δημοκρατία ακόμα πιο σκληρά», υπερθεμάτισε ο σατιρικός ιστότοπος Sensacionalista. Ενώ διαδόθηκαν επίσης χιουμοριστικά σκίτσα που εικονίζουν άρματα μάχης με τα κανόνια… πεσμένα.

Ο βουλευτής της αριστεράς Μαρσέλου Φρέισου αντιμετώπισε πιο σοβαρά το θέμα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου ενέκρινε τη συγκεκριμένη δαπάνη ενώ ο αρχηγός του κράτος πρόβαλε καταρχήν βέτο σε σχέδιο νόμου «που προέβλεπε να διανέμονται δωρεάν σερβιέτες στις πιο φτωχές Βραζιλιάνες». Ο πρόεδρος τελικά υπαναχώρησε, υπογράφοντας το νομοσχέδιο αυτό τον περασμένο μήνα.

Ομόνοια: Άνδρας έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού – Σταμάτησαν τα δρομολόγια

Ομόνοια

Ομόνοια: Άνδρας έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού – Σταμάτησαν τα δρομολόγια

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με τους παρευρισκόμενους επιβάτες και το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού να…

Χαμός στο Athens Street Food Festival – Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κέρασε τους foodies του φεστιβάλ

1 4

Χαμός στο Athens Street Food Festival – Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κέρασε τους foodies του φεστιβάλ

Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε στο Athens Street Food Festival και ό,τι τρώγατε ήταν κερασμένο; Αυτό ακριβώς συνέβη το…

Οι Προτάσεις μας

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Αντίστροφη μέτρηση για την έκπτωση 4% – Τι ισχύει μετά τις 15 Μαΐου

88 forologikes diloseisjpg

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Αντίστροφη μέτρηση για την έκπτωση 4% – Τι ισχύει μετά τις 15 Μαΐου

Για όσους δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εφάπαξ πληρωμή, παραμένει η δυνατότητα εξόφλησης σε οκτώ…

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν χρειάζεται τη βοήθεια της Κίνας για τον πόλεμο στο Ιράν – «Οι ΗΠΑ θα κερδίσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο»

Τραμπ

Τραμπ: Δεν χρειάζεται τη βοήθεια της Κίνας για τον πόλεμο στο Ιράν – «Οι ΗΠΑ θα κερδίσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο»

Ο Τραμπ έστειλε αντικρουόμενα μηνύματα για το πόσο κεντρικό θέμα θα είναι το Ιράν στις…

Σαουδική Αραβία: Τα άγνωστα αντίποινα στο Ιράν – Πολλαπλά χτυπήματα της Πολεμικής Αεροπορίας

AP26126408414650

Σαουδική Αραβία: Τα άγνωστα αντίποινα στο Ιράν – Πολλαπλά χτυπήματα της Πολεμικής Αεροπορίας

Όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, το Ριάντ δεν κάθισε με... σταυρωμένα χέρια όταν άρχισε να δέχεται επιθέσεις…

«Χρυσός Θόλος»: Το εξωφρενικό κόστος για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που θέλει ο Τραμπ

AP26132696454278

«Χρυσός Θόλος»: Το εξωφρενικό κόστος για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που θέλει ο Τραμπ

Η έκθεση της υπηρεσίας προϋπολογισμού του Κογκρέσου που τινάζει στον αέρα τα σχέδια του Αμερικανού…

Το Ισραήλ φοβάται «κακό» deal του Τραμπ με το Ιράν: «Θα είμαστε χαρούμενοι αν δεν υπάρξει συμφωνία»

AP26110568772666

Το Ισραήλ φοβάται «κακό» deal του Τραμπ με το Ιράν: «Θα είμαστε χαρούμενοι αν δεν υπάρξει συμφωνία»

Η ανησυχία των Ισραηλινών για συμφωνία με παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής - Τα σενάρια για…