Newsroom

Newsroom

Ήθελε τον «θρόνο» της Χρυσής Αυγής ο Κασιδιάρης

Ολόκληρη η πρόταση Κασιδιάρη που απέρριψε ο Μιχαλολιάκος

2321394

Μετά βδελυγμίας φέρεται να απέρριψε τις προτάσεις Κασιδιάρη για την επόμενη μέρα στη Χρυσή Αυγή ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, γεγονός που οδήγησε τελικά στο οριστικό «διαζύγιο» μεταξύ τους, το οποίο πήρε μορφή χθες με το ανώνυμο κόμμα που ανήγγειλε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η efsyn.gr, και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ο λόγος της αποχώρησης του Κασιδιάρη δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτή η «φωτογραφική» ρύθμιση με την οποία ήλπιζε να πάρει στα χέρια του την αρχηγία της οργάνωσης που ελέγχεται για τον εγκληματικό της χαρακτήρα.

Η Αρχηγία στον Κασιδιάρη

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η efsyn και τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, «ο  πυρήνας της πρότασης είναι ένας: η μεταβίβαση της Αρχηγίας από τον Μιχαλολιάκο στον Κασιδιάρη: «Κατόπιν προτάσεως Αρχηγού, ο νέος γενικός γραμματέας θα εκλεγεί από την βάση, δηλαδή τον κόσμο που ψήφισε Χρυσή Αυγή: εκλέγεται ο υποψήφιος που έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του κινήματος από το 2012 μέχρι σήμερα (κριτήριο εκλογής η αποδοχή από το εκλογικό σώμα με στόχο τον μέγιστο βαθμό επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων μας)».

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει πρόκειται για φωτογραφική ρύθμιση αφού πρώτος στις εκλογικές αναμετρήσεις ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Επίτιμος» και διακοσμητικός ο Μιχαλολιάκος

Στην πρόταση Κασιδιάρη, η οποία έχει γραφεί σε υπολογιστή που μάλλον έχει κολλήσει το Caps Lock, αφού είναι γραμμένη ολόκληρη με κεφαλαία γράμματα, παρέχεται στον Νίκο Μιχαλολιάκο η «διακοσμητική» θέση του επίτιμου ισόβιου αρχηγού, ενώ σε ένα κρεσέντο ανούσιων φιλοφρονήσεων αναφέρει ότι «στον Αρχηγό πιστώνεται η ανεπανάληπτη επιτυχία του κόμματος αλλά και η επιβίωσή του απέναντι στον ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος», ενώ τον ξεπλένει από οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά της ΧΑ στις τελευταίες εκλογές.

Αλλαγή ονόματος

Προτείνεται να αλλάξει και το όνομα της οργάνωσης: «Από “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” σε “Ελληνική Συμμαχία – Χρυσή Αυγή”. Στόχος: άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και συσπείρωση όλων των Ελλήνων πατριωτών υπό την σημαία μας». Όπως υπενθυμίζει όμως ο Δημήτρης Ψαρράς, ως γνωστόν το «Λαϊκός Σύνδεσμος» είναι μετάφραση του γερμανικού (ναζιστικού) Völkischer Bund «και κατάλαβε ο Κασιδιάρης ότι το έχουμε πάρει χαμπάρι». Το τελευταίο αυτό σχόλιο μας πάει και στο επόμενο κρίσιμο σημείο της πρότασής του, το οποίο (μάλλον) ακούσια εκθέτει τη Χρυσή Αυγή.

Απο…ναζιστικοποίηση

Για το ζήτημα της ιδεολογίας η πρόταση προβλέπει: «Ιδεολογία μας ο ελληνικός εθνικισμός με κοινωνικό χαρακτήρα. Απόρριψη ναζισμού – φασισμού και κάθε μη ελληνικού ιδεολογικού ρεύματος».

Πρόκειται για πρόταση που εμμέσως επιβεβαιώνει ότι μέχρι σήμερα η ναζιστική και φασιστική ιδεολογία δεν είχε απορριφθεί από τη ΧΑ. Το αν ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης γοητεύτηκε πράγματι από τη δημοκρατία και ξεπέρασε τον ναζισμό, είναι άλλη ιστορία.

Να φύγουν οι εγκληματίες… (που είχαμε)

Ενδιαφέρον έχει και η πρόταση Κασιδιάρη για την απομάκρυνση εγκληματιών από την οργάνωση: «Αμεση απομάκρυνση από το κόμμα στοιχείων που παρεκκλίνουν της γραμμής για αυστηρή προσήλωση στη νομιμότητα». Σημαντική παραδοχή ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση.

Από την άλλη βέβαια, γνωρίζοντας ότι η δύναμη της ΧΑ δεν εκπορευόταν ποτέ από το βαθύ πολιτικό της πρόγραμμα αλλά από τη διατήρηση της βίαιης επιβολής της, η πρόταση του Ηλία Κασιδιάρη σε άλλο σημείο αναφέρεται ρητά στην αναβίωση των Ταγμάτων Εφόδου: «Νέοι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή – επιστροφή στον ακτιβισμό. Νέοι ηλικιακά συναγωνιστές κατά πλειοψηφία στα όργανα του κόμματος. Αμεση έναρξη ακτιβιστικών ενεργειών για μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Ξαναβγαίνουμε στον δρόμο και επιστρέφουμε στην επικαιρότητα με έξυπνες πολιτικές δράσεις. Εκμετάλλευση λαθρομεταναστευτικού».

Για το τέλος άφησε και το τελικό του καρφί για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την οικογενειακή υπόθεση που λέγεται Χρυσή Αυγή: «Συγγενείς α΄ βαθμού και φέροντες το ίδιο επώνυμο με υποψήφιο αποκλείονται από εκλόγιμες θέσεις».

Είναι λοιπόν λογικό ο Νίκος Μιχαλολιάκος να «φρίκαρε» όταν διάβασε την πρόταση του πρώην εκπροσώπου Τύπου της οργάνωσής του με αποτέλεσμα ο Ηλίας Κασιδιάρης να οδηγηθεί στην απόφαση να φτιάξει «τη δική του Χρυσή Αυγή». 

Τόσο βιαστικά μάλιστα που δεν πρόλαβε ούτε να της δώσει όνομα. Αν δεν τη «βαφτίσει» πάντως μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου, ας μην κάνει τον κόπο. Δε θα χρειαστεί μάλλον…

Mε πληροφορίες από efsyn.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ