Ήταν… πανέτοιμοι: Αποφάσισαν να αποψιλώσουν τα ξερά χόρτα στην Πεντέλη μία βδομάδα πριν τη φωτιά (Έγγραφα)

Για ακόμα μια φορά το επιτελικό κράτος κατώτερο των περιστάσεων

Μόλις μία εβδομάδα πριν από τη φωτιά στην Πεντέλη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλαδέματα και αποψιλώσεις από ξερά χόρτα στην περιοχή στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας. Αυτό προκύπτει από δύο αποφάσεις του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια με ημερομηνίες 11 και 12 Ιουλίου του 2022 τις οποίες δημοσιεύει το documentonews.gr, αποοδεικνύοντας πως το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά κατώτερο των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουλίου του 2022 και ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και επίσημα από την 1η Μαΐου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ενέκρινε την ανάθεση υπηρεσιών κλαδέματος σε ιδιωτικής εταιρεία. Ειδικότερα όπως αναγράφεται στην σχετική ΥΠ ΑΡΙΘΜΌΝ 39 απόφαση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσιος Σιώμος αποφασίζει την ανάθεση της υπηρεσίας «Υπηρεσίες κλαδεμάτων και απομάκρυνσης φυσικής βλάστησης για αντιπυρική προστασία του Πεντελικού» στην εταιρεία ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΗ ΤΟΤΟΜΗΣ ΙΚΕ. Το τίμημα της ανάθεσης ανήλθε σε 30.102 ενώ προσφορά είχε καταθέσει ακόμη μία εταιρεία. Το επίσης εντυπωσιακό αν όχι εξωφρενικό είναι ότι η πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς έγινε μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου.

Δείτε τη σχετική απόφαση:

Την περίοδο ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει στον καθαρισμό της Πεντέλης και από ξερά χόρτα. Ειδικότερα, στις 12 Ιουλίου του 2022 ο Βλάσιος Σιώμος ενέκρινε την ανάθεση της υπηρεσίας «καθαρισμός περιοχών Πεντελικού από ξερά χόρτα» στην εταιρεία ΝΟΚΑ ΧΗΕΜΑL-ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η πρόσκληση προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες έγινε επίσης στις 6 Ιουλίου. Στην «καρδιά» δηλαδή του καλοκαιριού, με το συνολικό τίμημα να αγγίζει τα 37.051 ευρώ.

Διαβάστε την απόφαση:

Είναι ερώτημα γιατί αποφασίστηκε ο καθαρισμός από ξερά χόρτα τόσο αργά. Όταν η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου. Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν από χθες ότι δεν είχαν γίνει στην περιοχή οι απαραίτητοι καθαρισμοί κάτι που σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα ευνόησε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Πηγή: Documentonews.gr

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

«Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα» Όλα όσα είπε ο Θανάσης…