Newsroom

Newsroom

Ήταν κλέφτης, τζογαδόρος κι αλκοολικός αλλά πέρασαν 20 χρόνια για να αποταχθεί από την αστυνομία…

Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να φθάσει η υπόθεση σεσημασμένου αστυνομικού στο ΣτΕ και να επικυρωθεί η απόταξή του.…

peripoliko 33

Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να φθάσει η υπόθεση σεσημασμένου αστυνομικού στο ΣτΕ και να επικυρωθεί η απόταξή του.

Στο μακρινό 1995 της δραχμής ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε κατηγορηθεί ότι έκλεψε ένα πεντοχίλιαρο από συνάδελφό του.

Ωστόσο, κατά την πορεία των ερευνών αποδείχθηκε ότι είχε διαπράξει σωρεία αδικημάτων και τελικά αποτάχθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι καταγγελίες σε βάρος του αφορούσαν μέθη και βερεσέ σε καταστηματάρχες από 25.000 έως 32.000 δραχμές, τζόγο με δανεικά , ψευδή καταγγελία ότι τον έκλεψαν και άλλα πολλά.

Ο ίδιος, πάντως, ενώπιον της Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η πειθαρχική ποινή του επιβλήθηκε, είναι δυσανάλογη και υπέρμετρη σε σχέση με τα πειθαρχικά παραπτώματα πού έχει διαπράξει, όμως το  ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του αστυνομικού και επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόταξης από την ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ζητούσε δανεικά και.. αγύριστα με αποτέλεσμα να έχει τεράστιο όγκο χρεών

Του καταλογίζεται, ακόμη, ότι πήγαινε σε διάφορα μπαρ και καφέ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών, ενώ, είχε δημιουργήσει χρέη από 25.000 έως 32.000 δραχμές.

Κατ’ επανάληψη, με την αστυνομική στολή πήγαινε σε καταστήματα που είχαν τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια και αφού έκανε μεγάλη κατανάλωση ποτών ζητούσε στην συνέχεια από τους καταστηματάρχες δανεικά (από 40.000 έως 20.000 δραχμές) για να παίξει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Μάλιστα, ορισμένα από τα δανεικά δεν έχουν ακόμη επιστραφεί στους καταστηματάρχες. Ενας ιδιοκτήτης καταστήματος, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και έτσι ο εν λόγω αξιωματικός αναγκάστηκε να επιστρέψει τα δανεικά.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας την αστυνομική του ιδιότητα, αγόραζε τρόφιμα και ποτά από καταστήματα χωρίς να πληρώνει, ενώ, είχε καταγγείλει ψευδώς ότι τον ξυλοκόπησαν 4 Αλβανοί και του έκλεψαν 120.000 δραχμές και την αστυνομική του ταυτότητα.

Ωστόσο, μετά την καταγγελία, και αφού ξεμέθυσε, παραδέχθηκε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμβεί, ενώ, οι εκδορές που είχε στο πρόσωπό του προέρχονταν από πτώση στο κράσπεδο της εισόδου του σπιτιού του λόγω  μέθης.

Πηγή: iefimerida.gr