«Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη, αλλά πιστεύω την κόρη μου», δηλώνει η μητέρα της 12χρονης από τη Μάνη

Ο ιερέας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία.

NewsRoom 29/10/2019 | 11:27

Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης από ιερέα στην Μάνη έρχονται στη δημοσιότητα. 

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της ανήλικης που φέρεται να κακοποιούσε ιερέας σε χωριό της Μάνης. Η δωδεκάχρονη φέρεται να έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον ρασοφόρο αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Η μητέρα της 12χρονης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση, παραδέχθηκε ότι τώρα πιστευει την κόρη της και πως ο 57χρονος ιερέας- σύντροφός της, της είχε κάνει πράγματι κακό.  

«Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη», επανέλαβε ωστόσο «είχε κάνει κακό στην κόρη μου».

«Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», είπε η γυναίκα ότι της είπε η κόρη της. 

Το κοριτσάκι δεν ήταν «δικό τους παιδί», αλλά μεταναστάκι από τη Βουλγαρία κι έτσι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του επί τρία ολόκληρα χρόνια - όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ανέλαβε την υπόθεση ύστερα από καταγγελία της ίδιας της μικρής.

Ο κατηγορούμενος έχει οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης και τέθηκε σε αργία από τον μητροπολίτη του, ενώ στο θέμα παρέμβαση με δήλωσή του έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», ανέφερε η μητέρα της 12χρονης μεταφέροντας τα λόγια της όταν την επισκέφθηκε στο «Χαμόγελο». Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος», από το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της. Και δήλωσε ότι «συμπάσχω με τον κάθε γονιό που μπορεί να αποδειχθεί λάθος».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που όπως η ίδια είπε την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί. Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», απάντησε ότι «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, η κόρη του προσωρινά κρατουμένου ιερέα μιλώντας στο OPEN υποστήριξε πως ο ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της, πήγαν την 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Όπως είπε, η μητέρα της 12χρονης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

«Ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο “βιαστής” να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”»;

«Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου. Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι»