Newsroom

Newsroom

Ιταλικό "μπαμ" με Μέστο ο Παναθηναϊκός

Κάτι ήξεραν οι Ιταλοί! Ο Τζιαντομένικο Μέστο βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ο πολύπειρος Ιταλός μπακ υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό για ενάμιση χρόνο.

mesto

Κάτι ήξεραν οι Ιταλοί! Ο Τζιαντομένικο Μέστο βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ο πολύπειρος Ιταλός μπακ υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό για ενάμιση χρόνο.

Το… ιταλικό «μπαμ» για τον Παναθηναϊκό, έγινε! Ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα στη Serie A, ο Τζιαντομένικο Μέστο, θα φοράει από εδώ και πέρα τη φανέλα με το τριφύλλι!

Ο διεθνής Ιταλός δεξιός φουλ μπακ έφτασε κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα, διαπραγματεύτηκε με τους ανθρώπους του ΠΑΟ, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ξεκινάει αμέσως προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι!
Έτσι, ο Παναθηναϊκός «απαντάει» με εντυπωσιακό τρόπο στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη δεξιά πλευρά της άμυνάς του λόγω της αδυναμίας του Βέμερ, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, να αποδώσει τα προσδοκώμενα.

Ο Μέστο είναι ένας πολύ έμπειρος και ικανός δεξιός μπακ που μπορεί να παίξει με άνεση όλη την πλευρά. Γι’ αυτό άλλωστε έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και ως δεξιός χαφ από τους προπονητές του.

Είναι «ψημένος» μέσα σε συνθήκες… ακραίας πίεσης (όποιος ξέρει τι σημαίνει να παίζεις στη Νάπολι υπό τη σκιά του Βεζούβιου… καταλαβαίνει) και υψηλού ανταγωνισμού. Τις δύο προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε σε 9 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Νάπολι υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ, το 2012-2013 μέτρησε 6 παιχνίδια με τους Ναπολιτάνους στο Europa League με τον Βάλτερ Ματσάρι στον πάγκο.

Έκανε σούπερ καριέρα με την Τζένοα (με την οποία επίσης έπαιξε 6 ματς στο Europa League), όπου διετέλεσε συμπαίκτης και με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Αλέξανδρο Τζόρβα, αλλά και τρεις άλλους παλιούς μας γνώριμους, τον πρώην άσο της ΑΕΚ Ντάνιελ Τόζερ, τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Φερνάντο Μπελούτσι και τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού Λουτσιάνο Φιγκερόα.
Ο Μέστο έχει κάνει και μία εξαιρετική σεζόν στην Ουντινέζε, έφτιαξε το όνομά του στην Ιταλία χάρη στη Ρετζίνα όπου ξεκίνησε την καριέρα του, μετράει 331 συμμετοχές και 12 γκολ στη Serie A και έχει φορέσει τρεις φορές τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας.

Ο Στραματσόνι τον ξέρει, φυσικά, πολύ καλά και εγγυάται για την αξία και τις φιλοδοξίες του. Ο Ιταλός τεχνικός είναι σίγουρος ότι ο συμπατριώτης του θα κάνει τη διαφορά και θα αναδειχθεί σε μία ηγετική προσωπικότητα για τον Παναθηναϊκό.

Ο 33χρονος Μέστο είναι γρήγορος, ομαδικός και διακρίνεται για το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει στο παιχνίδι του.

Το περασμένο καλοκαίρι έληξε το συμβόλαιό του με τη Νάπολι και ο κύκλος του στο «Σαν Πάολο» έκλεισε έπειτα από μία τριετία, αφού ο Μπενίτεθ δεν παρέμεινε εκεί για να τον κρατήσει.

Δέχτηκε κρούσεις από διάφορες ιταλικές ομάδες (Μπολόνια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Αταλάντα), αλλά καμία από αυτές δεν τον ικανοποίησε. Και κάπως έτσι, περιμένοντας το… ιδανικό, έχασε τη θερινή μεταγραφική περίοδο και έμεινε χωρίς ομάδα.

Δεν έχασε, ωστόσο, και τη φόρμα του. Από τον Σεπτέμβριο και μετά έκανε προπονήσεις με την Τζένοα με την οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και, έτσι, διατήρησε σε καλό επίπεδο τη φυσική του κατάσταση. Κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο μέχρι να βρει τον ρυθμό του στην Ελλάδα.

Ο Μέστο είναι παντρεμένος από το 2012 με την πανέμορφη Ιταλίδα show woman (πρώην της Rai) Σάρα Φατσιολίνι.

Λίγη ώρα μετά τη μετάδοση της είδησης από τον ΣΠΟΡ FM 94,6, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του για ενάμιση χρόνο:

Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού αμυντικού Τζιαντομένικο Μέστο. Ο Μέστο, παρουσία των μάνατζερς του Αντρέα Μορέτι και Μπρούνο Τσιρίλο, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Ο Μέστο γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1982 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 16 του χρόνια στη Ρετζίνα. Το 2000 πήγε δανεικός στην Κρεμονέζε και το 2001 στη Φερμάνα. Το 2002 επέστρεψε στη Ρετζίνα όπου πλέον καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα. Το 2003 κλήθηκε στην Εθνική Ιταλίας κάτω των 21 ετών με την οποία κατέκτησε το Euro την ίδια χρονιά, παίζοντας ως βασικός. Το 2005 κλήθηκε και κατέγραψε δύο συμμετοχές. Το 2007 μεταπήδησε στην Ουντινέζε και ένα χρόνο μετά πήρε μετεγγραφή στη Τζένοα. Με τη φανέλα της κατέγραψε και έξι συμμετοχές στο Εuropa League. Το 2012 τον απέκτησε η Νάπολι όπου έπαιξε μεταξύ άλλων σε τρία παιχνίδια του Champions League και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Το καλοκαίρι του 2015 έμεινε ελεύθερος.

 

Πηγή: sport-fm.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…