Iταλία:13 θάνατοι πολιτών μετά από αντιγριπικό εμβόλιο

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιταλία έπειτα από τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου ανήλθε σε 13, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες…

emvolio1

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιταλία έπειτα από τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου ανήλθε σε 13, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας (AIFA) κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται και επισήμανε ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποδείξεις πως το εμβόλιο ευθύνεται για τους θανάτους. 

Επισήμανε ακόμη ότι απαγόρευσε προληπτικά την διάθεση δύο παρτίδων του εμβολίου FLUAD – που παρασκευάζει η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis – μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο AIFA ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα ξεκινήσει να εξετάζει την κατάσταση τη Δευτέρα και την Πέμπτη θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Την περασμένη Πέμπτη, οι ιταλικές αρχές επέβαλαν μερική απαγόρευση του FLUAD έπειτα από την πληροφορία ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν και ένας ακόμη νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέσα σε ένα 48ωρο από τη χορήγηση του εμβολίου. Μέσα στις επόμενες μέρες έγιναν γνωστά περισσότερα τέτοια κρούσματα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…