Newsroom

Newsroom

Ιταλία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από 28 Ιουνίου

«Ξεπερνάμε την υποχρέωση που αφορά την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους»

AP 20277404714631

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι από τις 28 Ιουνίου θα πάψει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους.

«Ξεπερνάμε την υποχρέωση που αφορά την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σε όλη την ‘λευκή ζώνη’, αλλά πάντα με σεβασμό στα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Σημειώνεται ότι από τις 28 Ιουνίου, όλη η Ιταλία θα είναι «λευκή ζώνη». Προς το παρόν, όμως, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε περίπτωση συνωστισμού, ακόμη και όταν οι πολίτες στέκονται στην ουρά σε ανοικτούς χώρους.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί το ότι 45.753 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και υποδομές του τομέα της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό) δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Πρόκειται για το 2,36% του συνόλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας Φιλίπο Ανέλι έκανε γνωστό ότι δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλα τοπικά γραφεία του Συλλόγου: θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι εγγεγραμμένοι του, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, μέχρις ότου τους χορηγηθεί σκεύασμα κατά του κορονοϊού. Η προσωρινή αυτή παύση από τα επαγγελματικά καθήκοντα, πάντως, θα ισχύει το πολύ μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το ιταλικό υπουργείο Υγείας, με απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο, όρισε ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό, είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά της covid 19.