Newsroom

Newsroom

Ιταλία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από την επόμενη εβδομάδα

Η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων

ap maldkd

Η Ιταλία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, θα τερματίσει τη Δευτέρα 28η Ιουνίου την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους, γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο κ. Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, πλην της μικρής Κοιλάδας Αόστα (βόρεια), όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη θετική γνωμοδότηση νωρίτερα χθες της «τεχνικοεπιστημονικής επιτροπής» η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.

Τη Δευτέρα 28η Ιουνίου όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 495 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σε αρκετές περιοχές δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εντοπίστηκε εστία της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του 2020, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 127.291 θανάτους επί συνόλου 4,25 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Στη χώρα των 60 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω. Έχουν χορηγηθεί πάνω από 46 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…