Ιταλία – Συνδικάτο Cgil : «Η απάντησή μας στους νεοφασίστες θα είναι μαζική»

Ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Cgil αναφερόταν στην εισβολή νεοφασιστών και αντιεμβολιαστών στην έδρα της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil στη Ρώμη το περασμένο Σάββατο. Στο εσωτερικό των γραφείων προκλήθηκαν υλικές ζημιές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.  

FBSIW 8XoAEsw51 0

«Εισέβαλαν στην έδρα μας επειδή εκπροσωπούμε πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους. Αλλά η απάντησή μας στους νεοφασίστες θα είναι μαζική, με την κινητοποίηση που οργανώνουμε για το ερχόμενο Σάββατο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του ιταλικού συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

Ο Λαντίνι αναφερόταν στην εισβολή νεοφασιστών και αντιεμβολιαστών στην έδρα της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil στη Ρώμη το περασμένο Σάββατο. Στο εσωτερικό των γραφείων προκλήθηκαν υλικές ζημιές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από έναν αιώνα, ο φασισμός άρχισε με επιθέσεις κατά των συνδικάτων. Και ας μην ξεχνάμε, παράλληλα, ότι η δημοκρατία στην Ιταλία κατακτήθηκε χάρη και στην συνεισφορά των συνδικάτων», πρόσθεσε ο Λαντίνι.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, ο κύριος στόχος τώρα είναι «να τεθούν εκτός νόμου όλες οι νεοφασιστικές και φασιστοειδείς οργανώσεις, όπως προβλέπει το Σύναγμα». «Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση που μας έδειξαν όλα τα κόμματα, αλλά τώρα πρέπει να περάσουμε και σε συγκεκριμένες κινήσεις», τόνισε ο Ιταλός συνδικαλιστής.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση και για την συμπαράσταση που εξέφρασαν στην Cgil όλα τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, τα οποία στηρίζουν και την κινητοποίηση του Σαββάτου.

«Θα είναι μια ιδιαίτερα μαζική πρωτοβουλία, δεν φοβόμαστε τους νεοφασίστες, ή και όποια άλλη πρόκληση», είπε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι. «Επείγει η οικοδόμηση της αυριανής Ιταλίας και της αυριανής Ευρώπης, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, αρχής γενομένης από τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν», ολοκλήρωσε ο γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…