Newsroom

Newsroom

Ιταλία: πρωθυπουργός και με τη "βούλα" ο Λέτα

Η Ιταλία διαθέτει κι επισήμως νέα κυβέρνηση ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα που της…

Η Ιταλία διαθέτει κι επισήμως νέα κυβέρνηση ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα που της έδωσε η Γερουσία με 233 ψήφους υπέρ, 59 κατά και 18 αποχές. Είχε προηγηθεί η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή. Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας υποστήριξε στη Γερουσία πως η χώρα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να παραπλανούνται οι πολίτες, προσθέτοντας χαρακτηριστικώς πως οι προσδοκίες σχετικώς με το έργο και τις δυνατότητες της κυβέρνησης είναι υπερβολικές.

Σήμερα Τρίτη το απόγευμα, εξάλλου, ο κ. Λέτα αναμένεται να συναντηθεί στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, ενώ αύριο Τετάρτη θα μεταβεί στο Παρίσι για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Την Πέμπτη προβλέπεται να συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.