Ιταλία: Εξαρθρώθηκε ναζιστική οργάνωση με βαρύ οπλοστάσιο, έτοιμη για επιθέσεις

Εντύπωση έχει προκαλέσει η ισχυρή γυναικεία παρουσία σε θέσεις-κλειδιά, καθώς και το εξοπλισμένο οπλοστάσιο που καθιστούσε τη ναζιστική οργάνωση έτοιμη για επικίνδυνες επιθέσεις στην Ιταλία

italy

Την εξάρθρωση ένοπλης ναζιστικής οργάνωσης με διασυνδέσεις σε όλη τη χώρα ανακοίνωσαν οι ιταλικές Αρχές. Η αστυνομία συνέλαβε 19 άτομα και πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια, από το Μπέργκαμο έως τη Σικελία και τη Σαρδηνία. 

Όπως αναφέρει στις ανακοινώσεις της η αστυνομία, τα άτομα αυτά ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ιταλικό ναζιστικό κόμμα με ιεραρχία, δομή και οργάνωση ανάλογη των χιτλερικών οργανώσεων, με την ονομασία «Εθνικοσοσιαλιστικό Ιταλικό Εργατικό Κόμμα», ενώ κοινό τους σημείο ιδεολογικά είναι ο φασισμός, η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός.

Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές, αποκαλύπτουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με πιστόλια, αυτόματα, πυροβόλα, μαχαίρια, βαλλίστρες, όπως και βιβλία για τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ. Η ομάδα αυτή είχε επεξεργαστεί «την εσωτερική και εδαφική δομή της, είχε δημιουργήσει ένα σύμβολο και συντάξει ένα ανοιχτά αντισημιτικό πρόγραμμα – αρνητή» του Ολοκαυτώματος.

Στα βασικά ηγετικά στελέχη του ήταν ένας πρώην λεγεωνάριος από την Καλαβρία που έχει βαρύ ποινικό μητρώο και ανήκει στην Ντρανγκέτα, την ισχυρή μαφία της περιοχή, ενώ είναι τοπικός υπεύθυνος στη Λιγουρία του Φόρτσα Νουόβα, ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος.

Ένας από τους συλληφθέντες είχε στην κατοχή του ένα όπλο και από τα έγγραφα προκύπτει πως η οργάνωση σκόπευε να πραγματοποιήσει επίθεση κατά της ομοσπονδίας των παρτιζάνων μαχητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ANPI.

Στην Ιταλία οι δεξιοί εξτρεμιστές έχουν δημιουργήσει επαφές σε διεθνές επίπεδο κυρίως με την  “Aryan White Machine -C-18”, που πρόσκειται στους αγγλικούς κύκλους νεοναζί Blood and Honour (Αίμα και Τιμή).

Ισχυρή η γυναικεία παρουσία στη ναζιστική οργάνωση

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση για ναζιστική οργάνωση, είνια η μεγάλη συμμετοχή και ο κεντρικός ρόλος που είχαν γυναίκες στην οργάνωση.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την επιχείρηση «Μαύρες Σκιές» της ασφάλειας της Καλτανισέτα, φανερώνουν πως στην οργάνωση είχαν προσηλυτιστεί πολλές γυναίκες οι οποίες μάλιστα διαδραμάτιζαν κεντρικό ρόλο στα όργανά της.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ανάμεσα στα ηγετικά στελέχη βρίσκεται μαι 48χρονη υπάλληλος, η Αντονέλα Παβίν, η οποία έφερε τον τίτλο «Αρχιλοχίας του Χίτλερ» και αποστολή της ήταν η στρατολόγηση και η διάδοση της ναζιστικής ιδεολογίας του κόμματος.

Στο σπίτι της έχουν ήδη ανακαλυφθεί επιγραφές με τη σβάστικα, με αντισημιτικά συνθήματα και ναζιστικές σημαίες. Η ίδια φέρεται να χρησιμοποιούσε ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης (όπως έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας) προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί. Το απίστευτο είναι πως η ίδια δρούσε με τέτοια μυστικότητα, που ακόμη και οι οικείοι της αγνοούσαν την πολιτική της δραστηριότητα αλλά και το πάθος της με τον Χίτλερ.

Σημαντική θέση στην οργάνωση φέρεται να κατείχε και η 26χρνη Φραντσέσκα Ρίτσι, κάτοικος Μιλάνο, η οποία έφερε το προσωνύμιο «Μις Χίτλερ». Σύμφωνα με τις αρχές είχε λάβει μέλος ως ομιλήτρια σε συνέδριο ακροδεξιών στη Λισσαβόνα το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο είχε στόχο να δημιουργηθεί ένα διεθνές δίκτυο εθνικοσοσιαλιστών στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Είχε, παράλληλα, συμμετάσχει σε διαδικτυακό διαγωνισμό του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης «VK», κερδίζοντας τον τίτλο «Μις Χίτλερ 2019». Χαρακτηριστικό της το τατουάζ με τον ναζιστικό αετό στην πλάτη. 

Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, η Ρίτσι είχε ειδοποιηθεί από φίλη της πως η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη της οργάνωσης, έπειτα από ενημέρωση που είχε από «πληροφοριοδότη» της μέσα στην αστυνομία, που αργότερα οι διωκτικές αρχές εντόπισαν στο πρόσωπο ενός ανώτερου υπαλλήλου του αρχηγείου της αστυνομίας του Τορίνου.

Η τρίτη γυναίκα της οργάνωσης στην οποία επικεντρώνονται οι έρευνες προέρχεται από το Καλντιέρο της Βερόνα και στην κατοικία της εντοπίστηκε το καταστατικό πρόγραμμα της ομάδας, έγγραφα και διαδικτυακό υλικό, φιλοναζιστικά αντικείμενα, σημαίες με την σβάστικα και ναζιστικά βιβλία, ενώ το ενδιαφέρον στις έρευνες έχει προκαλέσει κι ένα ζεύγος από τη Σικελία, ο άνδρας 42 ετών και η γυναίκα 40. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…