Στο στόχαστρο των ιταλικών Αρχών έχει μπει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, που κατηγορείται κακομεταχείριση των ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla που απήχθησαν την ώρα που ταξίδευαν για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, δικαστική πηγή επιβεβαίωσε τα ότι ο Μπεν-Γκβιρ ερευνάται από την ιταλική δικαιοσύνης για απαγωγή και βασανισμό Ιταλών πολιτών που ήταν μεταξύ των ακτιβιστών, αλλά και για εγκλήματα πολέμου. Εφόσον μάλιστα στοιχειοθετηθούν κατηγορίες, οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να ζητήσουν την παραπομπή του σε δίκη.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο τον υπουργό, οι ακτιβιστές φαίνεται να είναι δεμένοι πισθάγκωνα, με τον ίδιο να τους φωνάζει, ενώ απεικονίζεται και ακτιβίστρια να φωνάζει σύνθημα για την Παλαιστίνη, πριν Ισραηλινοί στρατιώτες την σπρώξουν στο κεφάλι και τη σύρουν στο έδαφος.
Προκλήσεις από Μπεν-Γκβιρ, απάντηση από τον Ταγιάνι
«Η χώρα της μπότας έγινε η χώρα της σαγιονάρας», ανέφερε ο Μπεν Γκβιρ στο X, σε μια υποτιμητική αναφορά στο γεωγραφικό σχήμα της Ιταλίας.
Επίσης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Times of Israel» τόνισε πως: «Tο Ισραήλ δεν είναι σάκος του μποξ για μια συμμορία ψεύτικων υποστηρικτών της τρομοκρατίας που επινοούν συκοφαντίες και ψέματα εναντίον των μαχητών μας. Δεν πτοούμαι από αυτό το είδος έρευνας και θα συνεχίσω να στέκομαι περήφανα στο πλευρό των μαχητών μας».
Η Ιταλία χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» τη στάση και το σχόλιο του Ισραηλινού Υπουργού. Ειδικότερα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αντόνιο Ταγιάνι, στη διάρκεια ακρόασής του στη Γερουσία, δήλωσε χαρακτηριστικά:«Δεν βρίσκω τις λέξεις για να σχολιάσω αυτό που είπε χθες σχετικά με την Ιταλία, αφού έμαθε ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας της εισαγγελίας».
Ο Ταγιάνι προσέθεσε ακόμα πως η Ρώμη ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στον Μπεν Γκβιρ, προσθέτοντας ότι πολλές χώρες έχουν ανάλογη στάση και θέση. Την ίδια στιγμή την περασμένη Παρασκευή (5/6), έρευνα άρχισε και στο Παρίσι για βασανιστήρια και εγκλήματα πολέμου, έπειτα από μια αναφορά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκαν από τις ισραηλινές αρχές οι Γάλλοι του «Στολίσκου για τη Γάζα».
Διαβάστε επίσης:
Ισπανία: Η αστυνομία επιτέθηκε σε ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια