Ιταλία: Αποφασίστηκε μείωση κρατήσεων και φόρων για ετήσια εισοδήματα έως 26.000 ευρώ

Η Ιταλία πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις στο φόρο εισοδήματος, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την ολοκλήρωση υπουργικού συμβουλίου της…

rentsi 2

Η Ιταλία πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις στο φόρο εισοδήματος, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την ολοκλήρωση υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του.

Το μέτρο αφορά τη μείωση κρατήσεων και φόρων κατά ογδόντα ευρώ τον μήνα, για όσους εργαζόμενους κερδίζουν μέχρι 26.000 ευρώ μεικτά ετησίως και θα ισχύσει από τον Μάιο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να εγκριθεί νέο μέτρο για την στήριξη των πολιτών που έχουν χαμηλό εισόδημα και δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση, και για όσους εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών”.

Η κυβέρνηση Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι προχωρεί και στην περικοπή κατά 10% του κύριου φόρου που βαραίνει τις επιχειρήσεις. “Δεν αποφασίσαμε οριζόντιες, αλλά έξυπνες περικοπές. Δεν περικόπτεται ούτε ένα ευρώ από τη δημόσια υγεία και τους μισθούς καθηγητών και δασκάλων”, δήλωσε ο Ρέντσι.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι η δημόσια διοίκηση στο σύνολό της πρέπει να αναρτήσει, εντός δύο μηνών, όλες τις δαπάνες της στο διαδίκτυο. “Με τον τρόπο αυτό οι σύριγγες δεν θα μπορούν, πλέον, να αγοράζονται από τα νοσοκομεία, σε διαφορετική τιμή, ανάλογα με την κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας”, τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Η δημόσια διοίκηση, δεσμεύεται, συγχρόνως, να πληρώνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που τις παρέχουν έργο ή αγαθά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την κατάθεση των τιμολογίων.

Ο Ματέο Ρέντσι επανέλαβε, επίσης, ότι οι μάνατζερ των εταιρειών του δημοσίου και οι ανώτατοι δικαστές δεν θα μπορούν να κερδίζουν, στο εξής, πάνω από 240.000 μεικτά το χρόνο. Το όριο αυτό, “προτείνεται” και στις επιχειρήσεις μεικτού κεφαλαίου που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αλλά και στην βουλή και την γερουσία, οι οποίες χαίρουν πλήρους αυτονομίας για τέτοιου είδους αποφάσεις.

Για να καλυφθεί η μείωση φόρων και κρατήσεων στους εργαζόμενους που κερδίζουν μέχρι 26.000 ευρώ τον χρόνο, οι συνολικές δαπάνες του δημοσίου, θα περισταλούν, φέτος, κατά 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι περικοπές αυτές, θα αφορούν, μεταξύ των άλλων, τα έξοδα της Τράπεζας της Ιταλίας, της δημόσιας τηλεόρασης Rai, όπως και την κατάργηση των ευνοϊκών ταχυδρομικών τελών για τους υποψήφιους στις εκλογές. Μέρος των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αναμένεται να προέλθει και από την αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σε ότι αφορά την αγορά των μαχητικών F -35, o Iταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι “πρόκειται να υπάρξει διαφοροποίηση, σε σχέση με τις αρχικές αποφάσεις, με μείωση της δαπάνης της τάξης των 150.000.000 ευρώ”.

Στο πνεύμα, πάντα, του περιορισμού των εξόδων, κάθε ιταλικό υπουργείο, στο εξής, δεν θα μπορεί να διαθέτει πάνω από πέντε αυτοκίνητα για τη δωρεάν μετακίνηση των ανώτατων στελεχών του, συμπεριλαμβανομένων υπουργών και υφυπουργών.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…