Newsroom

Newsroom

Ιταλία: 427 νεκροί από τον κορονοϊό σε μια μέρα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν τη ζωή τους 427 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα

ιταλια Medium

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία ανήλθε σήμερα σε 41.035. Οι νεκροί έφτασαν τους 3.405. Παράλληλα, 4440 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 35.713 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.978 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 427 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα.

415 άτομα εξετάσθηκαν και βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531 . Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς.

Φορτηγά του ιταλικού στρατού μετακινούν σορούς από το υπερπλήρες κοιμητήριο στο Μπέργκαμο

Ιταλοί στρατιώτες άρχισαν μέσα στη χθεσινή νύκτα να μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων του κορονοϊού από την πόλη Μπέργκαμο, της οποίας το κοιμητήριο έχει υπερκορεσθεί λόγω της ιδιαίτερης έξαρσης της επιδημίας στην επαρχία, με την κυβέρνηση στη Ρώμη να εξετάζει την παράταση των προστατευτικών μέτρων απαγόρευσης που έχουν κηρυχθεί σε όλη την Ιταλία.

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τους ίδιους τους πολίτες και δημοσιεύονται στην τοπική εφημερίδα Eco di Bergamo, παρουσιάζουν μία μακρά φάλαγγα από φορτηγά του στρατού να μετακινούνται τη νύκτα στις άδειες οδούς της πόλης, μεταφέροντας φέρετρα από το τοπικό κοιμητήριο.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε σήμερα πως 15 φορτηγά και 50 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να μετακινήσουν τις σορούς για ταφή σε γειτονικές επαρχίες. Νωρίτερα οι αρχές του Μπέργκαμο εξέπεμψαν έκκληση για βοήθεια στις αποτεφρώσεις, μιας και τα αποτεφρωτήρια της περιοχής είναι υπερπλήρη.

Χθες, η Ιταλία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που υπέκυψαν από τον ιό, με 475 θανάτους, με τους περισσότερους να εντοπίζονται στη Λομβαρδία. Το Μπέργκαμο είναι η δεινότερα πληγείσα επαρχία με το τοπικό αποτεφρωτήριο ναι μεν να εργάζεται επί 24ώρου βάσεως, αλλά να αποδεικνύεται ανεπαρκές να διαχειρισθεί τον τόσο αυξημένο αριθμό νεκρών.

Οι εικόνες με τα φορτηγά του στρατού τεκμαίρουν μέχρι ποιού βαθμού έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους οι υπηρεσίες υγείας της βόρειας Ιταλίας, που πλήττεται όσο καμία άλλη περιοχή του κόσμου από την επιδημία, με τov χειρότερο κίνδυνο να είναι ορατό, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να προσβάλλονται από τον ιό. Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, σε περίπτωση που προσβληθεί μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών, η χώρα κινδυνεύει με «εθνική καταστροφή».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…