"Ίσως υπάρχουν καθυστερήσεις δεδουλευμένων" λέει ο Ψυχάρης, αλλά τους χρωστάει μόνο… τρεις μήνες

Η ετήσια μείωση δαπανών μιας εταιρίας μπορεί να επέλθει με διάφορους τρόπους, όπως καλύτερα θα ξέρει ο Παναγιώτης Ψυχάρης. Από τα μέσα του 2014 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΔΟΛ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο να δηλώνει ότι «ίσως κατά καιρούς να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις».

57c6e5461dc524b6198b46d7 1

Του Άγγελου Προβολισιάνου

«Είμαστε καθόλα εντάξει με τις ασφαλιστικές καταβολές όλων των εταιριών του ομίλου ΔΟΛ. Είμαστε εντάξει με τις εισφορές ΦΠΑ κλπ ως προς το κράτος» απάντησε αρχικά ο κ. Ψυχάρης κατά τη διάρκεια κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τις δανειακές συμβάσεις κομμάτων και ΜΜΕ

Και συνέχισε λέγοντας: «Το θέμα της καθαρά αυστηρής μισθοδοσίας είναι κάτι μεταξύ ημών και υμών. Καταβάλλονται και θα καταβάλλονται όλα τα ποσά. Ίσως κατά καιρούς να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Καθυστερήσεις, οι οποίες θα οφείλονται όχι στη θέλησή μας, αλλά στο γενικότερο οικονομικό κλίμα και ευελπιστούμε πως τέτοιες τυχόν καθυστερήσεις θα απαλειφθούν», με τον κ. Νικολόπουλο να υπενθυμίζει στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ πως έχουν κρατηθεί χρήματα αδικαιολογήτως σε τεχνικούς και για το λόγο αυτό έχει γίνει προσφυγή στο ΣΕΠΕ, αναγκάζοντας τον οργανισμό να καταβάλλει αυτές τις διαφορές στους εργαζόμενους.

Αυτό το «γενικότερο οικονομικό κλίμα» δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους του ΔΟΛ να λαμβάνουν όπως πρέπει τα δεδουλευμένα τους από τα μέσα του 2014, αφού αυτή είναι η χρονική αφετηρία των καθυστερήσεων, επειδή ο Παναγιώτης Ψυχάρης θέλει, αλλά δεν μπορεί. Έτσι, αρκείται στο να καταβάλλει μισούς μισθούς για μήνες που έχουν παρέλθει.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει το μισθό του Ιανουαρίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ η εξόφληση του μήνα Ιουνίου -όπως θα δείτε παρακάτω- θα γίνει την 1/9/2016, αφού, όμως, έχει πάρει ήδη δύο παρατάσεις.



Η πρακτική καθυστερήσεων που έχει μετατραπεί σε καθεστώς είναι μία πολύ εύστοχη -τεχνοκρατικά νοώντας- τακτική επιλογή για άμεση μείωση των ετήσιων δαπανών μιας εταιρίας. Ασχέτως, βέβαια, αν οι εργαζόμενοι αυτής καλούνται εκτός από το να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους, να πληρώνουν και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ιδιωτικής τους ζωής. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…