Ίσως η πιο ιστορική φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων (ΦΩΤΟ)

Ονομάζονται Λι Γιουν Γιουν και Χονγκ Ουν Γιονγκ. Και εκτός από γυμνάστριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο, κάλιστα θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες για το Νομπέλ ειρήνης.

57ac70f31dc524604c8b4ad7

Η πρώτη Νοτιοκορεάτισσα και η δεύτερη εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες, κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων της ενόργανης γυμναστικής.

Πρόκειται για μία από εκείνες τις φωτογραφίες, που χρειάζονται πολλές περισσότερες από 1.000 λέξεις για να περιγραφούν. Γιατί τα δύο κορίτσια από την ασιατική ήπειρο, κατάφεραν μέσα στα εκατοστά του δευτερολέπτου, που απαιτούνται για το φωτογραφικό «κλικ» να «σβήσουν» απ΄τον χάρτη τον 38ο παράλληλο, που χωρίζει τις δύο πατρίδες τους στην Χερσόνησο της Κορέας…Γιατί αυτά τα δύο μικρά κορίτσια, πέτυχαν όσα δεν κατάφεραν οι ηγέτες των χωρών τους τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια. Από τότε δηλαδή, που η σύρραξη ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα, σηματοδότησε επί της ουσίας τον διαχωρισμό ενός λαού, που παραμένει διαιρεμένος και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα επανενωθεί…


  Πηγή: ΑΠΕ