Newsroom

Newsroom

Το ιστορικό των επιθέσεων στη Γαλλία που συντάραξαν ολόκληρο τον πλανήτη (φωτο-βίντεο)

Αιματηρό ήταν το φινάλε στις δύο υποθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία και όλο τον κόσμο αφήνοντας πίσω τους πολλούς νεκρούς.…

gallia hebdo 708

Αιματηρό ήταν το φινάλε στις δύο υποθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία και όλο τον κόσμο αφήνοντας πίσω τους πολλούς νεκρούς. Τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί και ο Αμεντί Κουλιμπαλί έπεσαν νεκροί από διπλή επιχείρηση αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων, αφού, τρομοκράτησαν και αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Όλα εκτυλίχθηκαν σε 54 ώρες, από την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, έως τις αιματηρές επιχειρήσεις το απόγευμα της Παρασκευής από τις οποίες έπεσαν νεκροί και οι τρεις δράστες.

Το πρωί της Τετάρτης, όταν, περίπου στις 11.30, δύο ένοπλοι (οι οποίοι αργότερα αναγνωρίστηκαν ως τα αδέλφια Κουασί) εισέβαλαν στα γραφεία του Charlie Hebdo και φωνάζοντας τα ονόματά τους εκτέλεσαν την αφρόκρεμα των Γάλλων σκιτσογράφων, αλλά και έναν αστυνομικό. Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Stephane “Charb” Charbonnier (Charb), Jean “Cabu” Cabut, Georges Wolinski,Bernard “Tingous”  Velhac,Bernard Maris, Philippe Honore,Mustapha Ourad,Elsa Cayat,Michel Renaud,Frederic Boisseau,Franck Brinsolaro.

2_83.jpg

Αμέσως μετά διέφυγαν από το κτίριο, ωστόσο, φρόντισαν να σοκάρουν ακόμη μια φορά την παγκόσμια κοινή γνώμη με την εξ ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού Ahmed Merabat έξω από το κτίριο, η οποία αποτυπώθηκε και σε βίντεο.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες  το Παρίσι θύμιζε πολεμική ζώνη, ευρισκόμενο σε στρατιωτικό και αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις ασφαλείας να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

 

 

Τα δύο αδέλφια κυνηγημένοι κινήθηκαν προς τον Βορρά με τις δυνάμεις ασφαλείας να τους έχουν εντοπίσει και να είναι στο κατόπι τους.

 

4_45.jpg

Προτού, ωστόσο, η χώρα μπορέσει να συνέλθει από το αιματηρό χτύπημα στο Charlie Hebdo, ένα δεύτερο χτύπημα ήλθε για να γενικεύσει την υστερία

Ενας ένοπλος, σε προάστιο του Παρισιού, πυροβόλησε εν ψυχρώ και πισώπλατα μια 27χρονη δημοτική αστυνομικό σε προάστιο της πρωτεύουσας. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ ο δράστης αυτής της δολοφονίας ήταν ο Αμεντί Κουλιμπαλί ο οποίος «συστήθηκε» στην έντρομη γαλλική κοινή γνώμη, σήμερα, Παρασκευή, με νέα κατάσταση ομηρίας σε εβραϊκό παντοπωλείο.

5_22.jpg

Παράλληλα, κι ενώ όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε άφωνος τις εξελίξεις, ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης εκδηλώθηκε, κυρίως μέσω των social media, ενώ, το «Je Suis Charlie» έγινε σύνθημα στα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στη Γαλλία για δύο ημέρες υπήρξαν εκατοντάδες συγκεντρώσεις φόρος τιμής στα θύματα του Charlie Hebdo, ενώ, σε όλο τον κόσμο κυριάρχησαν συνθήματα και εκδηλώσεις υπερ της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου.

6_17.jpg

 

Μετά τα απανωτά σοκ, η Παρασκευή ξημέρωσε με τη Γαλλία σε κατάσταση σοκ, ωστόσο, η φρενίτιδα συνεχίστηκε έως ότου το αιματηρό αποκορύφωμά της.

Το ανθρωποκυνηγητό στα βόρεια του Παρισιού συνεχίστηκε και οι δύο μακελάρηδες του Charlie Hebdo βρέθηκαν ταμπουρωμένοι, κρατώντας και έναν άνδρα όμηρο, σε τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτάν-αν-Γκελ (15 χλμ βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας). Υπολογίζεται ότι περίπου 80.000 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας επιστρατεύθηκαν για τον εντοπισμό των αδελφών Κουασί, ενώ, στο σημείο βρέθηκαν ακόμη και ελικόπτερα και τανκς.

Ωστόσο, στην καρδιά του Παρισιού, ένα νέο θρίλερ άρχισε να εκτυλίσσεται, καθώς, ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο φωνάζοντας «Ξέρετε ποιος είμαι» και κρατώντας πολλά άτομα ως ομήρους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Ο 33χρονος άνδρας ήταν ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δολοφόνος της 27χρονης αστυνομικού μια ημέρα νωρίτερα στο Παρίσι. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον για δύο νεκρούς από πυροβολισμούς, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής κι ενώ ο κλοιός έσφιγγε γύρω από τους αδελφούς Κουασί, ο Κουλιμπαλί, είπε στους αστυνομικούς ότι θα σκοτώσει τους ομήρους εάν δεν απελευθερωθούν οι σύντροφοί του από το τυπογραφείο.

Η αιματηρή αυλαία έπεσε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν διπλή επιχείρηση τόσο στο τυπογραφείο όσο και στο παντοπωλείο.

Πυροβολισμοί, εκρήξεις, καπνοί συνέθεσαν το σκηνικό του τρόμου, ενώ και οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο όμηρος που κρατούσαν τα αδέλφια Κουασί απελευθερώθηκε, ωστόσο, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη στο παντοπωλείο.

7_11.jpg

Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις ομήρους νεκρούς και τέσσερις βαριά τραυματίες, ενώ, πληροφορίες ανέφεραν ότι ίσως ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.

Τελικά, στις 9 το βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι οι νεκροί όμηροι είναι τέσσερις.

 

 

Το αιματηρό τέλος της «11ης Σεπτεμβρίου» της Γαλλίας γράφτηκε με εκρηκτικό τρόπο αφήνοντας μια ολόκληρη χώρα σε κατάσταση σοκ, ενώ, και η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με τρόμο και αμηχανία τις εξελίξεις.

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου έχει οριστεί η μεγάλη σιωπηλή πορεία προς τιμήν των θυμάτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ, των γαλλικών κομμάτων και πολλών ξένων ηγετών, ενώ, θα υπάρξει και έκτακτη Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την τρομοκρατία.

 

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…