Newsroom

Newsroom

Ιστορίες με αφορμή τον Lou Reed

Έγινε διάσημος τη δεκαετία του ’60 με τους θρυλικούς Velvet Underground, ενώ μετά τη διάλυσή τους ακολούθησε μια επιτυχημένη σόλο…

lou reed

Έγινε διάσημος τη δεκαετία του ’60 με τους θρυλικούς Velvet Underground, ενώ μετά τη διάλυσή τους ακολούθησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, με σπουδαίους δίσκους και συνεργασίες. Σήμα κατατεθέν του, το τραγούδι Walk on the wild side. Ο Λου Ριντ (Lou Reed) γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1942 στο Μπρούκλιν και με αφορμή την επέτειο της γέννησής του, αξίζει να θυμηθούμε επιγραμματικά μερικές στιγμές από τη ζωή του.

1. Oι γονείς του Lou Reed είχαν προσπαθήσει να “θεραπεύσουν” τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του με… θεραπεία ηλεκτροσόκ τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό το θέμα πραγματεύεται και το τραγούδι του “Κill your Sons”, στο οποίο αναφέρεται σε αυτή την επώδυνη εμπειρία. 

2. Tην εποχή των Velvet Underground, ενοχλημένος που έπρεπε να παίζουν μουσική ανήμερα Χριστουγέννων, αποφάσισαν να… απολυθούν. Ο ιδιοκτήτης του Cafe Bizarre στο οποίο εργάζονταν τους προειδοποίησε πως αν έπαιζαν για ακόμα μία φορά το τραγούδι The Black Angel’s Death Song η συμφωνία θα χαλούσε. Και αυτό ακριβώς έκαναν…

lou reed

3. Για ένα διάστημα, εργάστηκε ως λογιστής στην εταιρεία του πατέρα του πριν υπογράψει συμβόλαιο με την RCA και κυκλοφορήσει την πρώτη δική του δισκογραφική δουλειά. 

4. Όταν παρουσίασε το βιογραφικό του στην εταιρεία του, έδωσε έναν κατάλογο με προσωπικά του στοιχεία, τα οποία μεταξύ άλλων περιελάμβαναν τα εξής: Σκοτεινές σκέψεις και κατάθλιψη, μπλεξίματα με τα δικαστήρια, αποβολή από τον στρατό επειδή απείλησε με όπλο αξιωματικό.

5. Το 1979 ξέσπασε σε ένα δείπνο μεγάλος καυγάς ανάμεσα σε αυτόν και τον David Bowie. 

lou reed

6. Κάποτε είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξή του ότι ο λόγος που φορούσε στη σκηνή γυαλιά ηλίου, ήταν επειδή δεν άντεχε την εικόνα των θεατών του. 

7. Το 2001 πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί των ΗΠΑ είχαν αναφέρει ψευδώς ότι πέθανε από υπερβολική δόση παυσίπονου μετά από ηλεκτρονική φάρσα, η οποία υποτίθεται ότι προερχόταν από το έγκυρο πρακτορείο Reuters. 

8. Ερωτηθείς κάποτε για τον John Lennon και τους Beatles, ο Reed δεν έκρυψε την περιφρόνησή του. «Ποτέ δεν μου άρεσαν οι Beatles. Θεωρούσα ότι ήταν για τα σκουπίδια». 

9. Μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία είχε υποβληθεί, είχε δηλώσει ότι είναι πιο δυνατός από ποτέ. 

10. Έχει τραγουδήσει ντουέτο ακόμα και με τον… Λουτσιάνο Παβαρόττι, κάτι που αρκετοί θεώρησαν ότι ήταν μία… άτυχη στιγμή. 

 

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…