Ιστορίες φρίκης και παραφροσύνης από τον μυστικό κόσμο του dark web

Εκεί όπου καμιά επιθυμία δεν θεωρείται παράλογη

abstract internet background with colors GyS1umOO

Ιστορίες που θυμίζουν σενάριο κινηματογραφικού θρίλερ. Περιστατικά που προκαλούν φρίκη και ανατριχίλα… Στις κρυφές γωνιές του dark web, εκεί όπου βασιλεύει η ανωνυμία και καμία επιθυμία δεν θεωρείται παράλογη, πολλά άτομα επιχειρούν να ικανοποιήσουν τις πιο άρρωστες ανάγκες τους.

Αλλοι, οδηγούμενοι από απλή περιέργεια, επιχειρούν να περιηγηθούν στους μυστικούς διαδρόμους του dark web χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ποτέ ποιος παραμονεύει στις σκοτεινές γωνιές του. Κάποιοι κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από αυτή την αναζήτηση, έχοντας ενδεχομένως ικανοποιήσει τα ένστικτα που τους οδήγησαν εκεί.

Κάποιοι άλλοι εντοπίστηκαν από τις αρχές και οι ιστορίες τους αποκαλύπτουν μερικές μόνο από τις νοσηρές πλευρές ενός κόσμου που βρίσκεται μόλις λίγα… κλικ μακριά μας.

ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΕΝΟΣ 21ΧΡΟΝΟΥ

Για τον 21χρονο Αλεξάντερ Νέιθαν Μπάρτερ από το Τέξας το dark web και η ανωνυμία που το περιβάλλει αποτέλεσαν το κατάλληλο έδαφος για να εκφράσει και να επιχειρήσει να ικανοποιήσει τις πιο αρρωστημένες ορέξεις του: τον βιασμό, τη δολοφονία και τον κανιβαλισμό ενός μικρού κοριτσιού.

Τον Οκτώβριο του 2018 ανέβασε μια αγγελία αναζητώντας κάποιον που θα τον βοηθούσε να πραγματοποιήσει αυτή την επιθυμία του. Στο τέλος της αγγελίας του άφησε δύο κρυπτογραφημένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις προκειμένου να μπορέσουν να του στείλουν μήνυμα όσοι είχαν… πρόσβαση σε κάποιο υποψήφιο θύμα. Ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η αγγελία του εντοπίστηκε από τις αρμόδιες αρχές κι ένας μυστικός πράκτορας υποδύθηκε τον πατέρα ενός κοριτσιού λέγοντάς του πως ήταν διατεθειμένος να του παραχωρήσει την κόρη του. Ο πράκτορας έστειλε μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του 21χρονου ρωτώντας αν θα μπορούσε να λάβει και ο ίδιος μέρος στα όσα είχε σκοπό να κάνει στην κόρη του.

«Υπέροχα. Είμαι στο Τέξας, πόσων ετών είναι η κόρη σου; Μπορούμε να τη σκοτώσουμε;» ήταν η απάντηση του 21χρονου, ο οποίος μάλιστα περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα είχε σκοπό να κάνει στο κορίτσι πριν και μετά τη δολοφονία του. Οι δυο τους αντάλλαξαν αρκετά e-mails στα οποία ο νεαρός αποκάλυψε το διαταραγμένο σχέδιό του, να συναντήσει δηλαδή τον πατέρα με την κόρη του και να μεταφέρει το κορίτσι σε ένα ξενοδοχείο. Εδωσε μάλιστα και εντολή στον μυστικό πράκτορα μόλις αφήσει την κόρη του στο σημείο όπου είχαν συμφωνήσει να επιστρέψει σπίτι του και να δηλώσει την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Για πολλές μέρες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου οι δύο άντρες συζητούσαν τα σχέδιά τους και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να πετύχουν τον βιασμό, τη δολοφονία και τον κανιβαλισμό της υποτιθέμενης κόρης. Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι ερευνητές προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του 21χρονου και να εντοπίσουν τα πραγματικά στοιχεία του.

Στις 14 Οκτώβρη είχαν πλέον συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να γίνει η σύλληψη του Μπάρτερ. Λίγο πριν από τη μεγάλη μέρα ο 21χρονος έδωσε τις τελικές οδηγίες στον μυστικό πράκτορα ζητώντας του να πει στην κόρη του ότι θα πήγαιναν εκδρομή και να τη μεταφέρει στο σημείο όπου θα τους περίμενε ο ίδιος. Η αστυνομία τον συνέλαβε την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του για να πάει στο σημείο συνάντησης με τον «πατέρα». Είχε μαζί του μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών και ένα μαχαίρι.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του και αφού του είχαν διαβάσει τα δικαιώματά του ο 21χρονος μίλησε στους αστυνομικούς και παραδέχτηκε ότι ήταν ο συντάκτης των μηνυμάτων αλλά και πως είχε την πρόθεση να βιάσει, να δολοφονήσει και να κανιβαλίσει την κόρη του ατόμου με το οποίο μιλούσε μέσω e-mail. Ο περιφερειακός εισαγγελέας της κομητείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως το περιστατικό αποτελεί μια «συνεχή υπενθύμιση ότι οι γονείς θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. Το dark web και τα άτομα που δραστηριοποιούνται εκεί αποτελούν μια διαρκώς αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια των παιδιών μας».

Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ενας άλλος άντρας, ο 22άχρονος Ντέιν Λιν, τραπεζικός υπάλληλος από το Ερβιν του Νορθ Εϊρσάιρ στη Σκωτία, κινδύνεψε να πληρώσει πολύ ακριβά την περιέργειά του για όσα διαδραματίζονται στον σκοτεινό κόσμο του dark web. Η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix σχετικά με το dark web. Την επόμενη ημέρα, επηρεασμένος από όσα είδε, επιχείρησε να περιηγηθεί μόνος του στον σκοτεινό αυτό κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ψάχνοντας στις σελίδες έγινε μέλος σε διαδικτυακή πλατφόρμα συνομιλιών όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε αρκετά δικά του προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομά του, την εργασία του κ.λπ. Εκεί, όπως υποστηρίζει, του ανατέθηκε ο ρόλος του ενεργού μέλους μιας εγκληματικής συμμορίας. Τα υπόλοιπα μέλη τού έδωσαν την εντολή να υπεξαιρέσει χρήματα από διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, η απόπειρα υπεξαίρεσης έγινε στις 18 Ιουλίου. Ο 22άχρονος λόγω της θέσης του κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε 19 τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι θεωρούνταν πως παρουσίαζαν κενά ασφαλείας. Αρχικά κατάφερε να μεταβιβάσει 25.000 δολάρια σε έναν λογαριασμό με το όνομα LMX Diggers και λίγο αργότερα προσπάθησε να μεταφέρει αντίστοιχο ποσό σε άλλο λογαριασμό με την επωνυμία Cobra Boats, αλλά η συναλλαγή μπλοκαρίστηκε καθώς το σύστημα θεώρησε ότι είχε υπερβεί το ημερήσιο όριο μεταφοράς χρημάτων.

Την ίδια μέρα δόθηκε σήμα από το σύστημα ασφαλείας της τράπεζας για παράνομη δραστηριότητα και οι συναλλαγές πάγωσαν μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση. Ο 22άχρονος εντοπίστηκε και όταν βρέθηκε στο δικαστήριο παραδέχτηκε την ενοχή του, αλλά υποστήριξε ότι εξαναγκάστηκε να κάνει την υπεξαίρεση από τα υπόλοιπα μέρη της συμμορίας, για τα οποία όμως δεν γνώριζε κανένα στοιχείο. Ο δικηγόρος του υποστήριξε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί στο έγκλημα λόγω της περιέργειας που του γεννήθηκε μετά την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ στο Netflix. Οπως υπογράμμισε, ο 22άχρονος Ντέιν Λιν είχε μοιραστεί πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες στο dark web και ως εκ τούτου ήταν ευάλωτος σε κάθε είδους απειλή ή πίεση που μπορεί να του ασκούνταν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τραπεζικός υπάλληλος αναγκάστηκε να γίνει μέλος της συμμορίας από τον φόβο τυχόν επιπτώσεων σε περίπτωση που αρνούνταν. Κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών ο 22άχρονος υποστήριξε πως ο μόνος λόγος για τον ο ποίο επιχείρησε αρχικά να μπει στο dark net ήταν ότι ήθελε να διαπιστώσει αν πράγματι υπάρχει. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δεκαοκτάμηνη ποινή κοινωνικής εργασίας τονίζοντας ότι ο μόνος λόγος για το οποίο γλίτωσε τη φυλακή ήταν ότι τελικά οι μεταβιβάσεις των ποσών είχαν ακυρωθεί και κανένας δεν υπέστη οικονομική ζημία. Το δικαστήριο τον έθεσε επίσης υπό επιτήρηση προκειμένου να μην προχωρήσει σε παρόμοιες δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, για έξι μήνες υποχρεώθηκε να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 8 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο 22άχρονος απολύθηκε από την τράπεζα.

ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΡΝΟ

Η εξάρθρωση από το FBI μιας συμμορίας παιδόφιλων που δρούσε στο dark web αποκάλυψε και τη συμμετοχή οκτώ Ελλήνων οι οποίοι, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν εγγραφεί στην ιστοσελίδα playpen που φιλοξενούσε σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας και live βιασμούς βρεφών.

Οι αμερικανικές αρχές από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2015 είχαν θέσει υπό παρακολούθηση σε δικούς τους servers στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ την ιστοσελίδα με τα σοκαριστικά βίντεο προκειμένου να παρακολουθούν όλο το 24ωρο την κίνηση του ιστότοπου και τη διακίνηση του παράνομου υλικού. Το διάστημα αυτό «επιτρεπόταν» ουσιαστικά η διακίνηση βίντεο παιδικής πορνογραφίας που γινόταν μέσω της έδρας του FBI, κάτι που δεν συνηθίζεται να υιοθετείται ως αστυνομική μέθοδος, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας τεράστιας δεξαμενής δεδομένων με ηλεκτρονικά ίχνη (IP) παιδόφιλων.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν οι ταυτότητες (διευθύνσεις IP) 1.300 παιδόφιλων οι οποίοι έκαναν εγγραφή στο playpen κατά τη διάρκεια της δεκατριών ημερών που κράτησε η παρακολούθηση. Συνολικά περιηγήθηκαν στον ιστότοπο 215.000 χρήστες (το 0,16% έκανε εγγραφή), ενώ σε 137 χρήστες από διάφορες χώρες (μεταξύ αυτών Δανία, Χιλή, Κολομβία και Αμερική) απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ανάμεσα σε αυτούς που διακίνησαν υλικό παιδικής πορνογραφίας ήταν και οκτώ Ελληνες και για τον λόγο αυτό ειδοποιήθηκαν οι ελληνικές αρχές. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανταποκρίθηκε άμεσα, εντόπισε σε ποιους ανήκουν τα ηλεκτρονικά ίχνη και αφού προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνες σχημάτισε δικογραφίες για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

6124608

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε μέσω συνέντευξης του στη Ναυτεμπορική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

ΜΑΤπΡέντη

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

Τα ονόματα και τα «πεπραγμένα» των αρχηγικά μελών της Θύρας 7 - Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

huizar

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Διπλή γυναικοκτονία στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν πρώην αστυνομικό