Newsroom

Newsroom

Ιστιαία: Ρατσιστική επίθεση κατά 14χρονου – 15μελής ομάδα με κουκούλες τον έσερνε στον προαύλιο χώρο

15μελης ομάδα που αποτελούνταν ακόμα και από 20χρονους εισέβαλε στην τάξη φορώντας κουκούλες και μάσκες - Είχε προηγηθεί ρατσιστική στοχοποίηση στα social media

5399580

Επικίνδυνη κλιμάκωση παίρνουν η ρατσιστική επιθετικότητα και η βία στα σχολεία. Όπως προκύπτει μέσα από εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην «Αυγή», μαθητές ΕΠΑ.Λ. μετά από διαδικτυακό ρατσιστικό bulling επιχείρησαν και τη σωματική κακοποίηση 14χρονου μαθητή του Γυμνασίου επειδή δεν τους άρεσε το σκούρο χρώμα του δέρματός του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, την Τρίτη το πρωί μια ομάδα 5-6 νεαρών εισήλθε στον χώρο του Γυμνασίου Ιστιαίας, ανέβηκε στον πρώτο όροφο και άρχισε να χτυπά τα τζάμια της τάξης που έκανε μάθημα ο 14χρονος.  

Σύμφωνα με τους μαθητές, η ομάδα των νεαρών άνοιξε την πόρτα της τάξης και τον κορόιδευε, ενώ όταν η διδάσκουσα τους ζήτησε να απομακρυνθούν, δεν το έπραξαν αμέσως, αλλά παρέμειναν προκλητικά στην αίθουσα για να αποχωρήσουν λίγο αργότερα.

Την επόμενη διδακτική ώρα, η ομάδα επανήλθε ενισχυμένη στο διπλάσιο, εισέβαλε στην στη τάξη φορώντας κουκούλες και μάσκες, και με επιθετικές διαθέσεις κατευθύνθηκε προς τον 14χρονο.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που υπογράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη, η ομάδα των 12 – 15 κουκουλοφόρων τον ανάγκασαν να κατέβει από τις σκάλες σέρνοντάς τον στο προαύλιο μέχρι την άλλη άκρη του σχολείου. Τρομοκρατημένοι και από κάποια απόσταση ακολούθησαν οι συμμαθητές-τριες του 14χρονου.

Η διδάσκουσα ήταν στο ισόγειο και ετοίμαζε την τάξη όπου θα γινόταν προβολή σε προτζέκτορα για να γίνει εκεί το μάθημα. Είδε που τραβούσαν το παιδί κι αυτό «κερωμένο» από τον φόβο και έτρεξε προσπαθώντας να το σώσει από τα χέρια τους. Επειδή όμως δεν κατάφερνε να το αποδεσμεύσει, φώναξε έντρομη για βοήθεια και μαζί με τον γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία.

Στο άκουσμα της αστυνομίας, η μισή ομάδα των μαθητών κουκουλοφόρων τράπηκε σε φυγή, ενώ οι εναπομείναντες επιχείρησαν να σύρουν τον νεαρό μαθητή έξω από το σχολείο για να το κακοποιήσουν.

Όταν έφτασε η αστυνομία πήρε τα στοιχεία της ομάδας των 15 ατόμων αλλά τους άφησε ελεύθερους.

Στην ομάδα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, συμμετείχαν «μεγαλύτεροι, 18χρονοι, 20χρονοι από το ΕΠΑ.Λ». Ωστόσο, επειδή τα άτομα αυτά φορούσαν κουκούλες και μάσκες, δεν μπόρεσαν να αναγνωριστούν από τους εκπαιδευτικούς.

«Φοβόμασταν πιο πολύ για τον φίλο μας, γιατί αυτοί είναι επικίνδυνοι και φοβόμασταν μην τη στήσουν έξω από το σπίτι του» είπε στην ΑΥΓΗ συμμαθητής του 14χρονου, κάτι που, πέρα από το τραυματικό και βίαιο γεγονός για όλους, δείχνει πόσο αγαπητός είναι ο συγκεκριμένος μαθητής.

Ρατσιστική στοχοποίηση στα social media πριν την επίθεση στο σχολείο της Ιστιαία 

Μετά το περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έδωσε εντολή για διεξαγωγή έρευνας για ρατσιστικά κίνητρα ως προς την εισβολή στο σχολείο, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ωστόσο, η ρατσιστική επίθεση δεν προέκυψε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Δεκαπέντε μέρες πριν από την εισβολή της 15μελούς ομάδας στο Γυμνάσιο, ο μαθητής είχε δεχτεί χυδαίες ρατσιστικές βρισιές στο Διαδίκτυο και απειλές για ξυλοδαρμό σε live που είχαν οργανώσει μαθητές στα σόσιαλ μίντια από άτομα που φοιτούν στο ΕΠΑ.Λ., όπως κατήγγειλαν στην ΑΥΓΗ μαθητές του Γυμνασίου που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο live καθώς και γονείς που ενημερώθηκαν από τα παιδιά τους για το ρατσιστικό bulling με στόχο τον 14χρονο μαθητή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών, κάποια από τα άτομα που πρωτοστάτησαν στην εισβολή στο σχολείο και στον τραμπουκισμό του μαθητή μπήκαν στο live που είχε προηγηθεί στο Διαδίκτυο και χωρίς να τον γνωρίζουν, του επιτέθηκαν με ρατσιστικές εκφράσεις: «Θα σε γ@μ#σ##με, αράπη», «Θα σε κάνουμε από μαύρο άσπρο στο ξύλο», «Μαϊμού», «Ατεντοκούμπο» κ.ά.

Πηγή: Αυγή

 

** Φωτογραφεία Αρχείου 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…