Newsroom

Newsroom

Ήσσονος σημασίας θεωρεί ο Άδωνις τις ρυθμίσεις στις οποίες αντιδρούν οι φαρμακοποιοί

«Ήσσονος σημασίας» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας τις διατάξεις που προκάλεσαν την απόφαση των φαρμακοποιών να προχωρήσουν σε…

adwnis

«Ήσσονος σημασίας» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας τις διατάξεις που προκάλεσαν την απόφαση των φαρμακοποιών να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι οι επίμαχες διατάξεις αυτό που θα κάνουν, είναι να διευκολύνουν αφενός την είσοδο νέων φαρμακοποιών στον κλάδο και αφετέρου τη δημιουργία συνεταιρισμών «κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα προκειμένου ο κλάδος να ανταπεξέλθει στην κρίση». 

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο υπενθυμίζει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα «με κύριο μέλημα να συνδυάσει δύο βασικές προτεραιότητες: 

1.    Την ανάπτυξη της οικονομίας διαμέσου της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και

2.    Την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της μη πλήρους απορρυθμίσεως της εν λόγω αγοράς. 

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αυτής, η Κυβέρνηση πέτυχε: 
 

i.    Την αναστολή εφαρμογής ως την 30/6/2014, της μνημονιακής δέσμευσης για οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%. 
ii.    Τη μη ένταξη των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.) στα σούπερ-μάρκετ –υπό την προϋπόθεση ότι δε διαπιστωθούν φαινόμενα καρτέλ στην πώλησή τους από τα φαρμακεία. 
iii.    Τη διατήρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων, προκειμένου να αποφευχθεί ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των φαρμακείων. 
iv.    Τη δυνατότητα αγοράς και πώλησης φαρμακείων, αποκλειστικά και μόνο από φαρμακοποιούς και όχι από τρίτους» συνεχίζει η ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «αδιαμφισβήτητα επιτυχή εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την Τρόικα».

«Δεδομένων των ανωτέρω, εκφράζεται η ελπίδα και η πεποίθηση ότι θα επικρατήσει στο χώρο των φαρμακοποιών η λογική και η ψυχραιμία» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…