Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα Ισραηλινών εφήβων φέρεται να δέχθηκε επίθεση από φιλοπαλαιστίνιους σε νυχτερινό μαγαζί στη Ρόδο, το βράδυ της Τρίτης.
Ωστόσο, οι πληροφορίες που συγκεντρώνει η Ελληνική Αστυνομία περιγράφουν ένα διαφορετικό σκηνικό, το οποίο ενδέχεται να ξεκίνησε από προκλητική συμπεριφορά της ομάδας των Ισραηλινών.
Όπως αναφέρουν οι ισραηλινές πηγές, «μία ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από κλαμπ που συχνάζουν Ισραηλινοί, προκαλώντας ένταση, κατά την οποία Ισραηλινοί και φιλοπαλαιστίνιοι φώναζαν και αντάλλασσαν ύβρεις».
Μέλος της ισραηλινής παρέας φέρεται να δήλωσε στο Channel 12 ότι οι έφηβοι επέλεξαν να αποχωρήσουν για να μην εμπλακούν περαιτέρω: «Η ομάδα των ισραηλινών εφήβων, ηλικίας 17-18 ετών, αποφάσισε να αποχωρήσει για να μην εμπλακεί στην αντιπαράθεση».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «ένα μέλος της ομάδας κατάφερε να πείσει το πλήθος ότι δεν ήταν Ισραηλινός μιλώντας στα ολλανδικά, ενώ οι υπόλοιποι έτρεξαν να ξεφύγουν. Ωστόσο, οι δράστες κατάφεραν να πιάσουν ένα άτομο και να το ξυλοκοπήσουν, προκαλώντας του ελαφρά τραύματα, ενώ άλλοι δύο κατάφεραν να κρυφτούν».
Όπως ανέφερε ένας από τους εφήβους στο Channel 12, «Καλέσαμε την πρεσβεία και την αστυνομία, οι οποίοι μας είπαν ότι ένα περιπολικό ήταν καθ’ οδόν, αλλά κανείς δεν ήρθε. Ήρθαν μόνο μετά από πολύ ώρα, και μας συνόδευσαν μέχρι το διαμέρισμα».
Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά από άλλη ένταση, όταν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης απέκλεισαν κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς τουρίστες στη Σύρο.
“We’ve never been that afraid. We just wanted to enjoy a night out — and suddenly people with knives were running at us.”
A group of Israeli teens were chased and beaten in Rhodes by a knife-wielding pro-Palestinian mob.
Last night, a group of 17-year-old Israelis went out to a… pic.twitter.com/MG76OuvsBN
— Hen Mazzig (@HenMazzig) July 23, 2025
Τι λέει η ΕΛΑΣ
Η ΕΛΑΣ, που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, προχώρησε σε έρευνα για το περιστατικό που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη «Δημοκρατική της Ρόδου», κλιμάκια της αστυνομίας μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, στην οδό Ορφανίδου, κοντά σε δημοφιλές νυχτερινό μαγαζί.
Από την αξιολόγηση μαρτυριών και βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει πως περίπου είκοσι Ισραηλινοί, ηλικίας 18-19 ετών, διασκέδαζαν στο κατάστημα και γύρω στις 04:00 άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ισραήλ.
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση άλλης παρέας, περίπου δέκα ατόμων, που φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και φέρονται να χαρακτήρισαν τους Ισραηλινούς ως “δολοφόνους”. Ο διαπληκτισμός κλιμακώθηκε, αλλά η ένταση εκτονώθηκε προσωρινά με την παρέμβαση του προσωπικού του μαγαζιού.
Κατά την αποχώρησή τους, οι Ισραηλινοί φέρονται να ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά με άγνωστο άτομο στον δρόμο προς το ξενοδοχείο τους, που βρισκόταν πολύ κοντά στο κατάστημα. Μετά από αυτό το περιστατικό, τράπηκαν σε φυγή.
Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε εννέα Ισραηλινούς υπηκόους που συμμετείχαν στο περιστατικό, κατέγραψε τα στοιχεία και τα διαβατήριά τους, και διαπίστωσε ότι είχαν ήδη αποχωρήσει από το νησί αεροπορικώς, το πρωί της ίδιας ημέρας.
Η έρευνα παραμένει ανοιχτή, με τις αρχές να συνεχίζουν τις ανακρίσεις και να αναζητούν τυχόν άλλους εμπλεκόμενους. Ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φέρεται να επιβεβαίωσε προφορικά την εκδοχή που κατέγραψε η αστυνομία. Στόχος των ερευνών είναι η πλήρης αποσαφήνιση των γεγονότων και η διασφάλιση της δημόσιας τάξης.
Διαβάστε επίσης:
Η πρώτη απάντηση Πυργιώτη στον Σκέρτσο: «Εγώ στηρίζω τη Νέα Δημοκρατία 51 χρόνια»
Αν είναι σοβαροί στον ΣΚΑΙ πρέπει να αντιδράσουν με τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην Κοσιώνη
Ρόδος: Πατέρας βίαζε την κόρη του από την ηλικία των 16 ετών – Απέκτησε και παιδί μαζί της
Ο Θάνος Τσαγγάρης έβαλε στη θέση τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ: «Μην δείχνετε μόνο την Ερμού»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια