Newsroom

Newsroom

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο που είχε επιτεθεί σε συμπατριώτη τους

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν την Κυριακή Παλαιστίνιο που είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινού σε πρατήριο καυσίμων σε εθνική οδό κοντά…

israil 5

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν την Κυριακή Παλαιστίνιο που είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινού σε πρατήριο καυσίμων σε εθνική οδό κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ο Παλαιστίνιος προερχόταν από χωριό το οποίο βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό 443 που συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν βόμβα μολότοφ πετάχτηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σε παράδρομο της ίδιας εθνικής οδού.

Η ένταση έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή μετά από τον εμπρησμό από Εβραίους εξτρεμιστές του σπιτιού οικογένειας Παλαιστινίων στο χωριό Ντούμα της Δυτικής Οχθης. Ο 18μηνος γιος της οικογένειας κάηκε ζωντανός, ο πατέρας του υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματά του, η μητέρα νοσηλεύεται με καθολικά εγκαύματα, ενώ ο τετράχρονος γιος της οικογένειας έχει τραυματιστεί σοβαρά.