Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 18 οι νεκροί

Στους δεκαοκτώ έχουν φτάσει οι νεκροί Παλαιστίνιοι, σήμερα και χθες, από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

NewsRoom 13/11/2019 | 13:52

Ακόμα οκτώ Παλαιστίνιοι προστέθηκαν στους νεκρούς, κατά τη διάρκεια των σημερινών ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές εχθροπραξίες στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στις πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν, οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα. Κατά την ίδια πηγή, υπήρξαν πυρά με προέλευση τη Γάζα κι έτσι στη συνέχεια, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Το πρωί της Τρίτης, ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ, ενός ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος, στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε απάντηση, περίπου 200 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ενέτεινε τα πλήγματά της εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Εκτός από τους 10 νεκρούς, οι επιδρομές αυτές προκάλεσαν περίπου 40 τραυματισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ των νεκρών της χθεσινής ημέρας, είναι και ο διοικητής του παλαιστινιακού κινήματος Μπάχα Αμπού αλ Άτα και η σύζυγός του Άσμα.

Ηλικίας 41 ετών, ο αλ Άτα ήταν πατέρας πέντε παιδιών και είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Τζιχάντ τη δεκαετία του 1990. Ήταν διοικητής της οργάνωσης στη βόρεια Γάζα, από όπου οργάνωσε τις εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

Νετανιάχου: Σταματήστε τις επιθέσεις, διαφορετικά θα δεχθείτε και άλλα πλήγματα

«Ήταν υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του κράτους του Ισραήλ, αυτούς τους τελευταίους μήνες και είχε σκοπό να διαπράξει άμεσα επιθέσεις», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον θάνατο του Μπάχα Αμπού αλ Άτα.

«Σταματήστε τις επιθέσεις σας, διαφορετικά θα δεχθείτε και άλλα πλήγματα», προειδοποίησε στη συνέχεια το Ισλαμικό Τζιχάντ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του «συμβουλίου ασφαλείας» του Ισραήλ και την ώρα που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και αν πιστεύουν ότι οι ρουκέτες θα μας αποδυναμώσουν ή θα μας κάνουν να χάσουμε την αποφασιστικότητά μας, κάνουν λάθος», τόνισε ο Νετανιάχου και συνέχισε:

«Έχουν μία μόνο επιλογή: να σταματήσουν τις επιθέσεις αυτές ή να δέχονται ολοένα και περισσότερα πλήγματα. Είναι δική τους επιλογή».

Διευκρινίζοντας ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί την κλιμάκωση, ο Νετανιάχου επεσήμανε επίσης ότι ο στρατός «θα απαντήσει σε κάθε επίθεση με μια ακόμη πιο θανατηφόρα επίθεση».