Η οικογένεια του Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια, ανέφερε ότι η διοίκηση των ισραηλινών φυλακών τον μετέφερε από τη φυλακή Νεγκέβ στην απομόνωση των φυλακών Νάφχα.
Ο παιδίατρος και νεογνολόγος ήταν διοικητής του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν στην Μπέιτ Λάχια της Λωρίδας της Γάζας, όταν συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και γενοκτονίας κατά την εισβολή τους στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2024.
Η μεταγωγή του κρατούμενου γιατρού, αναφέρεται, έγινε λίγες ημέρες αφότου η ομάδα υπεράσπισής του υπέβαλε έφεση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ ενάντια στην κράτησή του. Η οικογένειά του δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί τιμωρητικό μέτρο και μια νέα κλιμάκωση εναντίον του, ιδίως υπό το πρίσμα των σκληρών συνθηκών κράτησης και της συνεχιζόμενης στέρησης ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας που συνεχίζει να υφίσταται.
Διαβάστε επίσης:
Γάζα: Παραθαλάσσιο καφενείο γεμάτο κόσμο στόχευσε το Ισραήλ-2 νεκροί και 12 τραυματίες
Γάζα: Καταγγέλεται πως οι Ισραηλινοί απήγαγαν γιατρό του οποίου ξεκλήρισαν την οικογένεια
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια