Newsroom

Newsroom

Ισραήλ: Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

1000 3

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, αλλά προσγειώθηκαν στη Μεσόγειο, σημειώνοντας πως δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί ανθρώπων. 

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 13 TV μετέδωσε αρχικά τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Δήμαρχος μιας ισραηλινής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ανέφερε επίσης πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Πάνω από 100 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τρεις μέρες από αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 100, ανακοίνωσαν αργά σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανέφερε πως 103 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών και 11 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 580 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων το βράδυ της Δευτέρας.

Στην ισραηλινή πλευρά, η εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς έχει αφήσει επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η Ουάσινγκτον τάσσεται υπέρ μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, δήλωσε  ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Διπλωμάτες ανέφεραν νωρίτερα ότι η Ουάσινγκτον αντιτάχθηκε σε αίτημα για μια έκτακτη σύγκληση του ΣΑ που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή. «Νομίζω ότι εξετάζουμε τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ελπίζω ότι θα δώσει λίγο χρόνο στη διπλωματία για να φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του για τη βία στους δρόμους του Ισραήλ», με τις συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων και Αράβων να συνοδεύουν την νέα σύρραξη μεταξύ της Χαμάς και του εβραϊκού κράτους.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι «πρέπει να συμμετέχουν χωρίς τον φόβο της βίας στις γιορτές» που συνδέονται με το τέλος του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους και με τη γιορτή του Σαβουότ, της εβραϊκής Πεντηκοστής, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσουν οι ρίψεις ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές προς το Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ήταν ξεκάθαρη ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…