Ισραήλ-Παλαιστίνη: Συνελήφθησαν τα δίδυμα αδέλφια Ελ-Κουρντ που μάχονται κατά της εκδίωξής τους

Τα δίδυμα αδέλφια έχουν αποκτήσει πάνω από 180.000 ακολούθους στο Twitter και τουλάχιστον 500.000 στο Instagram για τον ακτιβισμό τους με τα hashtags #ΣέιχΤζάρα και #ΣώστετηνΣέιχΤζάρα να έχουν γίνει viral.

cfngfg

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο προβεβλημένους παλαιστίνιους ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν γίνει το πρόσωπο μια εκστρατείας για να σταματήσουν οι εκδιώξεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους σε μια εμβληματική συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Οι υποστηρικτές της Μούνα και του Μοχάμεντ Ελ-Κουρντ, που είναι δίδυμα αδέλφια, λένε ότι η σύλληψή τους εντάσσεται σε μια ευρύτερη ισραηλινή προσπάθεια να σταματήσουν οι αντιδράσεις για τις εκδιώξεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου εβραίοι έποικοι θέλουν να εγκατασταθούν στην κατοικία της οικογένειας Ελ-Κουρντ και σε άλλες με βάση μια απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου.

Χωρίς να κατονομάσει την 23χρονη Μούνα Ελ-Κουρντ, μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι «η αστυνομία συνέλαβε με βάση δικαστική εντολή ύποπτο πρόσωπο 23 ετών που είναι κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με την υποψία της συμμετοχής σε συγκρούσεις, οι οποίες έλαβαν πρόσφατα χώρα στην Σέιχ Τζάρα».

Οπτικό υλικό που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την νεαρή με χειροπέδες να συνοδεύεται νωρίς σήμερα το πρωί από ισραηλινούς αστυνομικούς έξω από το σπίτι της.

Η αστυνομία δεν σχολίασε άμεσα για τον δίδυμο αδελφό της, Μοχάμεντ, ο οποίος παρουσιάστηκε ο ίδιος σε αστυνομικό τμήμα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ έχοντας κλητευθεί.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτοί (το Ισραήλ) θέλουν να σιγήσουν όλες τις φωνές μας στην Ιερουσαλήμ», είπε ο πατέρας τους, ο Ναμπίλ Ελ-Κουρντ, κάνοντας έκκληση προς την νεολαία της Παλαιστίνης να διαμαρτυρηθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στον δρόμο Σαλάχ Αλ-Ντιν.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μια μέρα αφού η αστυνομία στην Σέιχ Τζάρα συνέλαβε έναν δημοσιογράφο του δικτύου με έδρα το Κατάρ, του Αλ Τζαζίρα, ο οποίος κάλυπτε μια διαδήλωση εκεί.

Τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου ισραηλινό δικαστήριο έκρινε υπέρ των εβραίων εποίκων που υποστηρίζουν ότι περί τις οκτώ οικογένειες Παλαιστινίων στην Σέιχ Τζάρα κατοικούν σε έδαφος που ανήκε σε εβραίους.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν ασκήσει έφεση επί της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ και οι εξώσεις προς το παρόν έχουν παγώσει.

Η οργή για τις προσπάθειες εκδίωξης των Παλαιστινίων συνέβαλαν στην έξαρση της βίας που διήρκεσε 11 ημέρες τον Μάιο με συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Γάζα.

Τα δίδυμα αδέλφια έχουν αποκτήσει πάνω από 180.000 ακολούθους στο Twitter και τουλάχιστον 500.000 στο Instagram για τον ακτιβισμό τους με τα hashtags #ΣέιχΤζάρα και #ΣώστετηνΣέιχΤζάρα να έχουν γίνει viral.

O πατέρας τους, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα στην Ιερουσαλήμ, χαρακτήρισε τη σύλληψη της κόρης του μέρος μιας “επιχείρησης τρομοκράτησης των γονέων, γιατί η φωνή που βγήκε από τη συνοικία ήταν χάρις στην νεολαία της”.

Είπε ακόμη ότι ο γιός του Μοχάμεντ βρισκόταν μακριά, στη Ραμάλα, όπου δίδασκε, αλλά επέστρεψε για να εμφανιστεί στην αστυνομία όπως κλήθηκε να κάνει.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…