Newsroom

Newsroom

Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για 150 Έλληνες προσκυνητές στους Άγιους Τόπους

Συνεχείς οι επαφές του υπουργείου Εξωτερικών με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Ισραήλ

εγλωβισμενοι

Σε επιφυλακή βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας του πολέμου που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία ομάδα περίπου 150 Ελλήνων προσκυνητών που βρίσκεται στους Άγιους Τόπους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στον ΑΝΤ1 του πατέρα Παντελεήμονα, ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που επέστρεψε χθες με γκρουπ Ελλήνων προσκυνητών από τη Βηθλεέμ, την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον πατέρα Παντελεήμονα, άλλα δύο γκρουπ με προσκυνητές που έκαναν θρησκευτικό τουρισμό στους Αγίους Τόπους έχουν αποκλειστεί στο Ισραήλ.

Πρόκειται για ένα γκρουπ με 40 άτομα, που σύμφωνα με τον ιερέα, έχει εγκλωβιστεί στην Ιεριχώ, στη μέση της Παλαιστίνης και ένα ακόμα γκρουπ που είναι κλεισμένο σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ. Όπως σημείωσε, άλλα δύο γκρουπ με Έλληνες προσκυνητές που είχε γνωρίσει ήταν τυχερά γιατί βρίσκονταν στο νότιο Ισραήλ όταν ξεκίνησαν οι μάχες και πρόλαβαν να φύγουν για Κάιρο.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικράτησε στο Ισραήλ, όταν ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς, ο πατέρας Παντελεήμων περιέγραψε τον πανικό που προκλήθηκε όταν άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες. «Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Όταν φύγαμε από τη Βηθλεέμ και πηγαίναμε στα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο, ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν οι ρουκέτες και τα αντιαεροπορικά πυρά, ήχησαν οι σειρήνες και τρομοκρατηθήκαμε. Εάν δεν είχαμε περάσει τα σύνορα θα είχαμε εγκλωβιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο με δυσκολία μας άφησαν να περάσουμε λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας. Μας είπαν ότι έχουμε ένα λεπτό για να μπούμε στο αεροδρόμιο και να κατευθυνθούμε προς τα καταφύγια του αεροδρομίου» σημείωσε ο ιερέας και συνέχισε: «Όταν έληξε ο συναγερμός, ξεκίνησαν να βγαίνουν από παντού επιβάτες. Όλοι ήταν σαστισμένοι, κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο».

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…