Newsroom

Newsroom

Νέος συναγερμός για Ισραήλ – Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απειλούν ξανά: «Θα χτυπήσουμε με πύραυλο, αν χρειαστεί»

Η Χάιφα, στην οποία αναφέρθηκε το υψηλόβαθμο μέλος των «Φρουρών της Επανάστασης», είναι η μεγαλύτερη πόλη του βορείου τμήματος του Ισραήλ.

AP23265336808976

Νέες απειλές ανώτατου στελέχους των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν, κατά του Ισραήλ.

Μερικές ώρες μετά την τοποθέτηση του Ισραηλινού Υποστράτηγου, Μάικλ Έντελσταϊν, περί ιρανικής εμπλοκής στην επίθεση της Χαμάς, Ιρανός Διοικητής υπονόησε ότι ο στρατός θα «χτυπήσει» το Ισραήλ, ακόμη και με πύραυλο, εάν χρειαστεί.

Ο Αλί Φαντάβι, ο αναπληρωτής διοικητής του IRGC ήταν εκείνος που εξαπέλυσε τις απειλές για επίθεση εναντίον του Ισραήλ και της Χάιφα, όπου περίπου το 20% των κατοίκων της είναι μουσουλμάνοι.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής επικεφαλής των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν, Αλί Φαντάβι, υπογράμμισε ότι «ορισμένοι θεωρούν πως μία άμεση πυραυλική επίθεση στη Χάιφα αποτελεί την πλέον πρακτική ενέργεια. Θα προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια χωρίς δισταγμό, εάν κριθεί απαραίτητο και απαιτούμενο. Ωστόσο, δεν καθορίζω εγώ την αποστολή», σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το Sky News.

Η Χάιφα, στην οποία αναφέρθηκε το υψηλόβαθμο μέλος των «Φρουρών της Επανάστασης», είναι η μεγαλύτερη πόλη του βορείου τμήματος του Ισραήλ.

Αυξημένη κινητικότητα

Αν και ο Φανταβί παραδέχθηκε ότι δεν είναι στο χέρι του αν θα γίνει η επίθεση ή όχι, η φιλολογία για ενδεχόμενη δράση στα βόρεια του Ισραήλ, μετά την κήρυξη πολέμου της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αποτελεί προειδοποίηση για όλους του πολίτες του Ισραήλ, ενώ η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ δείχνει αυξημένη κινητικότητα.

«Μερικοί θεωρούν ότι η απευθείας επίθεση με πυραύλους στη Χάιφα είναι η πιο πρακτική πορεία δράσης. Θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο χωρίς δισταγμό εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Φανταβί. «Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός που καθορίζει την αποστολή», συμπλήρωσε.

Έκανε τις δηλώσεις σε μια συγκέντρωση φοιτητών που υποστηρίζουν τη Γάζα στο Τζαμί του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, αν και την περασμένη εβδομάδα απείλησε επίσης με «άλλο ένα κύμα κλονισμού» εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει τις «ωμότητες» στη Γάζα, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ, που καταστρέφει τα πάντα στη Λωρίδα ως αντίποινα στην επίθεση της Χαμάς, που άφησε πάνω από 1.400 ισραηλινούς νεκρούς.

Σε ετοιμότητα οι πολιτοφυλακές

Οι απειλές του Ιράν δεν περιέχουν ένα σαφές σχέδιο δράσης. Ωστόσο, ο εν ενεργεία διοικητής του IRGC έχει διατυπώσει μια πολύ ευθεία προειδοποίηση για τα εδάφη του Ισραήλ, απειλώντας να ενεργοποιήσει τις ομάδες που συνδέονται με το Ιράν όχι μόνο στα σύνορα του Ισραήλ, αλλά μέχρι και την Υεμένη. Πριν από λίγες ημέρες, οι ΗΠΑ αναχαίτισαν πυραύλους που είχαν εκτοξευτεί από τους Χούτι της Υεμένης σε πορεία τους προς το Ισραήλ, δείχνοντας ότι το ιρανικό δίκτυο στρατιωτικών ομάδων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Οι συμμαχικές πολιτοφυλακές του Ιράν έχουν επίσης αρχίσει να επιτίθενται στις βάσεις των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς η σύγκρουση που ξεκίνησε από τη Χαμάς εξαπλώνεται πιο μακριά.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…