Newsroom

Newsroom

Ισραήλ: Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες σε επίθεση στο Τελ Αβίβ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε «τρομοκρατική επίθεση», όπως την χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ.

1000 8

Ένας 30χρονος άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε περιστατικό που περιλάμβανε πυροβολισμούς και οδήγηση οχήματος πάνω σε πεζούς. Το περιστατικό –για το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το τι ακριβώς έγινε– έλαβε χώρα στο κέντρο του Τελ Αβίβ, όπως αναφέρει η Haaretz, επικαλούμενη την αστυνομία και ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης δέχθηκε πυρά από πολίτες.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, το όχημα χτύπησε πεζούς σε κεντρικό σημείο της πόλης και στη συνέχεια ανατράπηκε. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο ξαφνικά επιτάχυνε και στη συνέχεια εισέβαλε σε βενζινάδικο. «Οι πυροβολισμοί άρχισαν αμέσως μετά, με το όχημα να γυρίζει προς τα δεξιά και στη συνέχεια να αναποδογυρίζει», είπε ο μάρτυρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως τρομοκρατική: έναν όρο που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι για επιθέσεις από Παλαιστίνιους.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την είδηση ότι δύο Ισραηλινές αδελφές σκοτώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους έγινε στόχος πυροβολισμών. Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εγκωμίασε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά τα πλήγματα στον νότιο Λίβανο και τη Γάζα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εισήλθε στο έδαφός του από τον Λίβανο, μεσούσης της πρωτοφανούς κλιμάκωσης στο μέτωπο Ισραήλ-Λιβάνου από το 2006.

Υπενθυμίζεται ότι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας και του Λιβάνου έχει εξαπολύσει το Ισραήλ από το βράδυ της Πέμπτης και έως το μεσημέρι της Παρασκευής, σε αντίποινα για τις επιθέσεις με ρουκέτες που δέχθηκε την Πέμπτη το πρωί από Παλαιστίνιους μαχητές. Οι επιθέσεις με ρουκέτες, τις οποίες το Ισραήλ απέδωσε στη Χαμάς, ήταν η απάντηση στην εισβολή και βίαιη απομάκρυνση πιστών από το τέμενος Αλ-Ακσά στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…