Ισραήλ: Διακόπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Παλαιστίνη

Τη διακοπή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την παλαιστινιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, μετά τη συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής…

israil 0

Τη διακοπή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την παλαιστινιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, μετά τη συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που επετεύχθη χθες στα παλαιστινιακά εδάφη ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς.

“Δεν πρόκειται ποτέ να διαπραγματευτώ με μια παλαιστινιακή κυβέρνηση που έχει την στήριξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης” δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Νωρίτερα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε την διακοπή των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ ειρηνευτικών συνομιλιών, ενώ ο Νετανιάχου δεν άφησε κανένα περιθώριο λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους συνομιλία με μια κυβέρνηση που στηρίζεται από τη Χαμάς την οργάνωση, όπως είπε, που θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης ο Μαχμούντ Αμπάς έχει ακόμη χρόνο για να αντιστρέψει τις εξελίξεις και να ακυρώσει αυτή τη συμφωνία με την Χαμάς.

Υπό αυτή την προϋπόθεση το Ισραήλ, είπε, είναι διατεθειμένο να συνεχίσει με ειλικρίνεια τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ελπίζω ο Αμπάς να αλλάξει τα δεδομένα, ευχήθηκε ο Νετανιάχου και συνέχισε λέγοντας πως εάν η Παλαιστινιακή ηγεσία και η Παλαιστινιακή κυβέρνηση είναι έτοιμες να προχωρήσουν με ειλικρίνεια στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις «θα είμαστε εκεί. Εγώ θα είμαι εκεί» είπε.

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…