Ισραήλ: Δεν δέχεται τραυματίες μαχητές της Χαμάς στα δημόσια νοσοκομεία – Βίντεο-σοκ από την ισραηλινή ακροδεξιά οργάνωση La Familia

Τη στιγμή που οι απώλειες αυξάνονται κάθε μέρα και για τις δύο πλευρές, το Ισραήλ μετά τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από πρόσβαση σε τροφή, νερό και ρεύμα, προχωράει σε μια ακόμη απάνθρωπη κίνηση, φράζοντας τον δρόμο και στην περίθαλψη Παλαιστίνιων τραυματιών στα δημόσια νοσοκομεία.

AP23284520241793

Να σταματήσει η περίθαλψη των μαχητών της Χαμάς στα δημόσια νοσοκομεία ήταν η εντολή που μετέφερε ο ισραηλινός υπουργός Υγείας, Μοσέ Αρμπέλ αργά την Τετάρτη, στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Παράλληλα, ένα βίντεο κάνει από χθες (11/10) τον γύρο του διαδικτύου, που φέρεται να δείχνει μέλη της ισραηλινής ακροδεξιάς οργάνωσης La Familia να εισβάλουν σε νοσοκομείο ψάχνοντας μέλη της Χαμάς.

Το ζήτημα -μεταξύ άλλων- είναι ότι σε κατάσταση πολέμου «μαχητές της Χαμάς» μπορεί να θεωρηθούν και άμαχοι Παλαιστίνιοι.

Τη στιγμή που οι απώλειες άμαχου πληθυσμού αυξάνονται κάθε μέρα και στις δύο πλευρές, το Ισραήλ μετά τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από πρόσβαση σε τροφή, νερό και ρεύμα, προχωράει σε μια ακόμη απάνθρωπη κίνηση, φράζοντας τον δρόμο και στην περίθαλψη των τραυματιών στα δημόσια νοσοκομεία. Οι δε επιθέσεις από ακροδεξιές οργανώσεις στα νοσοκομεία ψάχνοντας τραυματίες πολέμου, δείχνει πως η κατάσταση έχει βγει πραγματικά εκτός ελέγχου.

Σε επιστολή του προς τον Νετανιάχου, ο Αρμπέλ είπε ότι το θέμα της περίθαλψης των μαχητών της Χαμάς στα δημόσια νοσοκομεία έχει προκαλέσει «τεράστιες δυσκολίες» στο σύστημα υγείας, ανέφερε η εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να επικεντρωθεί πλήρως στην περίθαλψη των θυμάτων, στους Ισραηλινούς στρατιώτες και στην ετοιμότητα για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει», αναφέρεται στην επιστολή, όπως δημοσιεύεται σε ισραηλινά Μέσα.

Το έργο της διασφάλισης και της περίθαλψης των τραυματισμένων Παλαιστινίων αγωνιστών εντός του συστήματος δημόσιας υγείας «βλάπτει σημαντικά αυτές τις προσπάθειες», ανέφερε. «Και ως εκ τούτου, υπό την καθοδήγησή μου, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν θα τους αντιμετωπίσει», προσέθεσε ο Άρμπελ.

Ο Άρμπελ πρόσθεσε ότι ο χειρισμός του θέματος θα πρέπει να ανατεθεί στον ισραηλινό στρατό ή στην υπηρεσία φυλακών του Ισραήλ και το υπουργείο Υγείας είναι «έτοιμο και πρόθυμο» να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους όσο χρειάζεται.

Μέλη της ισραηλινής ακροδεξιάς οργάνωσης La Familia εισβάλουν σε νοσοκομείο ψάχνοντας μέλη της Χαμάς

Παράλληλα, η διαδικτυακή εκδοχή της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz ανέφερε χθες (11/10) ότι ομάδες εθνικιστών Ισραηλινών, της οργάνωσης La Familia, περιφέρονται στα δημόσια νοσοκομεία και αναζητούν τραυματίες Παλαιστινίους μαχητές, ενώ φτύνουν και τραμπουκίζουν όσους τους διαμαρτύρονται.

Εκατοντάδες μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης La Familia εισέβαλαν στο Ιατρικό Κέντρο Σεμπά στο Ισραήλ το απόγευμα της Τετάρτης μετά τις φήμες ότι μέλη της Χαμάς νοσηλεύονταν εκεί. 

Εθεάθησαν να περιφέρονται στις εγκαταστάσεις, να παρενοχλούν και να φτύνουν το ιατρικό προσωπικό.

Το νοσοκομείο είχε ήδη ενημερώσει από το απόγευμα την αστυνομία για την πρόθεση της οργάνωσης να προσέλθει στο σημείο. Όπως τονίζεται, «δεν υπάρχουν τρομοκράτες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο».

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…